Micky Hoogendijk: ‘Patricia zelf ook geen heilige’

Micky Hoogendijk vindt het onterecht dat ze in de media werd afgeschilderd als slecht persoon, toen ze Adam Curry in 2009 afpakte van Patricia Paay. Dat zegt de kunstenares in weekblad Weekend. Paay heeft zich in de media vaak negatief uitgelaten over Hoogendijk. Daar baalde ze van. “Ik heb in het verleden al eens met Patricia gebeld en gezegd: ‘Laten we alsjeblieft een kop thee drinken samen, met een koekje erbij. Ik neem dan de koekjes mee.’ Maar dat is niet doorgegaan“, zegt ze.

Het was een lastige tijd, aldus Hoogendijk. “Ik heb heel wat over me heen gekregen. Zo werd ik afgeschilderd als iemand die op geld uit is. Terwijl de grap is: er was helemaal gene geld. Gelukkig weet ik wie ik ben en hoe mijn leven daadwerkelijk is, anders was ik echt kapot gegaan door al die verhalen die er over mij verteld werden.

Echt álles was negatief, vertelt ze. “We hebben allemaal wel eens schuld aan iets. Patricia heeft zelf haar ex-man Joey Fresco ook bedonderd, met Adam. We zijn allemaal geen heiligen. Dat betekent niet dat het goed te praten is, maar ik ben niet de enige die wel eens iets fout doet. Tenminste, wat je fout wil noemen, want ik was niet degene die getrouwd was.

Paay heeft nooit wat van Hoogendijk willen weten. “Dat hele idee van: ik moet iemand haten en boos op iemand zijn is een soort vasthouden aan dingen. De enige manier om los te laten is door met elkaar te communiceren.

Dit Weekend-interview is niet het eerste interview waarin Hoogendijk zich kritisch uitlaat over de houding van Paay. In een ander kwaliteitsmedium, de Volkskrant, haalde ze vorige maand ook al uit naar de tv-diva.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen