MAX past ‘niet publiek genoeg’ Droomhuis Gezocht aan

De NPO 1-hits Droomhuis Gezocht (Omroep MAX) en Het Familiediner (EO) komen niet ongeschonden door een uitgebreid onderzoek van de NPO, waarin publieke programma’s worden beoordeeld op hun publieke waarde. Dat meldt De Telegraaf. De titels zijn te veel amusement om het amusement. Omroep MAX-baas Jan Slagter is nu niet bang dat zijn programma van de buis wordt gehaald. “Dit gaat over 2016, we hebben de formule inmiddels aangepast”, zegt Slagter.

Droomhuis Gezocht is inmiddels veel meer NPO, aldus de omroepbaas. “We geven nu veel meer informatie over de streek waar we zijn en doen niet meer aan kantklossen, kaas maken en volksdansen. Daardoor krijgt het programma meer publieke waarde en komen de kijkers meer te weten over de landen die we bezoeken.”

De volgende reeks wordt nóg publieker, zegt Slagter. “Carrie ten Napel neemt het informatieve gedeelte voor haar rekening en Sybrand Niessen focust zich dan volledig op de koppels en hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland.”

Andere NPO-programma die op onderdelen te laag scoorden zijn onder meer Nederland verhuist, Blauw Bloed, Ranking the stars, Lauren op Ibiza, Filemon staat strak, Ali B op Volle Toeren, De pennen zijn geslepen, Hoe heurt het eigenlijk en Baby te huur.

Het Telegraaf-artikel ‘Kijkcijferhits schieten tekort’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen