Krabbé na Van Gogh en Picasso op zoek naar Gauguin

Geplaatst op Fri 19 May 2017 om 9:09

Jeroen Krabbé, de vader van Martijn Krabbé, komt na Op Zoek Naar Van Gogh en Op Zoek Naar Picasso met het programma Op Zoek Naar Gauguin. De eerste aflevering is in 2018 op NPO 2. Dat heeft de presentator donderdagavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk gokte dat Krabbé zou gaan zoeken naar Salvador Dalí of Piet Mondriaan, maar dat ontkrachtte hij direct. “Salvador Dali ben ik niet zo’n fan van en ik moet het echt leuk vinden.”

En Mondriaan was een heel saaie man, dus daar heb je niets aan“, aldus Krabbé. “Dat is een soort boekhouder. Je hebt er echt niets aan. Het moet een combinatie zijn van een waanzinnige schilder, die een waanzinnig leven heeft geleid.”

Het is Paul Gauguin geworden. “Daar kwam ik op, omdat toen wij Van Gogh maakten en ik de affaire Van Gogh-Gauguin behandelde, heb ik alleen Van Goghs kant belicht. Nu wil ik Gauguin zijn kant belichten.”

Daarbij heeft hij een ongekend prachtig oeuvre nagelaten. Hij heeft ook de hele wereld over gereisd. Lima is zeer belangrijk in het verhaal, maar ook Brittannië, Denemarken, Tahiti en de Marquesaseilanden, waar hij gestorven is.”

Foto: Avrotros
10 Reacties op “Krabbé na Van Gogh en Picasso op zoek naar Gauguin”


 1. Dooitje

  Hij vertelt heel boeiend en verheug mij nu al op de volgende serie .

 2. Annoniemus

  “Zoek je zelf broeder” tekst: v Kooten en de Bie .

 3. arie

  Leuk hoor , die gratis reisjes voor die arme Krabbé

 4. anonymous

  Arrogante vent, niet prettig om naar te kijken.

 5. Luuk

  Vresekijke arrogante vent zeg, bah.

 6. Flits Bom

  Achterlader..

 7. HansrZ

  Inderdaad een eng arrogant mannetje. Maar de Picasso serie was prachtig.
  Van Krabbees “werk” is veel een slechte Matisse nabootsing. Hij doet zijn best om in de voetsporen te staan van zijn voorvaderen. Jammer dat Jeroen zo’n pochertje is.

 8. Laura Vamp Fatale

  Wat zal hij weer “gespeeld ” enthousiast zijn…..
  xxx

 9. Flits Bom

  Nee het is geen homo deze meneer.
  Hij houd alleen buitengemeen van sodomie.

 10. Dennis

  Krabbe denkt ook dat hij heel wat is, oh wat ben je belangrijk Jeroen, net als je slanke zoon, die veel succes heeft bij rtl club.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.