Koning doet grote onthulling op voorpagina Telegraaf

Geplaatst op Wed 17 May 2017 om 9:45

De Telegraaf heeft vandaag een memorabele voorpagina. Het dagblad heeft koning Willem-Alexander gestrikt voor een exclusief interview over zijn ‘geheime’ baan als gastvlieger voor KLM. Dat is te lezen in de kiosk. ‘Bij de koning aan boord’ is te lezen op de voorpagina van de krant, waarna op pagina twee en drie een interview met de koning volgt. Hierin vertelt hij al 21 jaar gastvlieger te zijn voor KLM: zo’n twee keer per maand vliegt hij volledig anoniem voor onze nationale airline.

Willem-Alexander realiseert zich dat het voor veel Nederlanders een behoorlijke verrassing zal zijn als ze achteraf horen dat de koning in de cockpit zat. “Voor 11 september stond de deur van de cockpit gewoon open. En kwamen er regelmatig mensen een kijkje nemen. En dan vonden mensen het leuk of verbazingwekkend dat ik daar zat. Na 11 september is de cockpitdeur dicht en is er veel minder contact tussen de cabine en de cockpit.”

Sommige mensen herkennen zijn stem bij het omroepen tijdens de vlucht. “Het voordeel is dat ik altijd kan zeggen dat ik námens captain en bemanning de passagiers van harte welkom heet. Dan hoef ik mijn eigen naam niet te noemen. Maar de meeste mensen luisteren toch niet…“, lacht hij.

Zijn aanwezigheid is nooit heel erg opgemerkt. “Nee, niet dat ik weet. Ook als we vanuit het bemanningscentrum in KLM-uniform met pet door Schiphol heen lopen, zijn er heel weinig mensen die je herkennen.

De afgelopen jaren vloog de koning met KLM Cityhopper. Hij wil zich nog voor de zomer laten omscholen om een Boeing 737 te kunnen besturen.

Foto: RVD
12 Reacties op “Koning doet grote onthulling op voorpagina Telegraaf”


 1. Gonzo

  Tenenkrommend, die koning toch….

 2. b

  Gisteravond al in Pauw . Zo schokkend was het nou ook weer niet .

 3. Don

  Terrible.. koning ‘pilsje’! hahaha

 4. Otto Groeneveld

  Die bolle met zijn familie en nauwe banden met SA, het land waar aan de lopende band homo’s worden onthoofd is gewoon een dure, hele dure poppenkast. Maar de achterbakse Telegraaf is toch een krant die nul schaamte heeft. Wat een op en top achterbakse riool-krant. Nu opeens zogenaamd weer kritisch Mark Rutte doen en vluchtelingen terwijl zij 2 maanden voor de verkiezingen vuistdiep bij Mark erin kropen. Echt doodziek krantje met nul geloofwaardigheid.

 5. Kaaskijker

  Onthulling? Ik wist het. Vlieg alleen niet zo vaak met de cityhoppers. Wel tof hoor dat we zo’n koning hebben. De Belgen hebben prins Albert, dat is een dooie.

 6. Piet

  Dat wist iedereen toch al. Handig als je prins/koning bent en zo gratis je hobby kunt uitvoeren. Ik durf te wedden dat hij zonder titel zijn brevet nooit gehaald zou hebben!

 7. Marc E. Putto

  Weet je nog Alex, die knoertharde landing op Muenchen 3 weken terug..we hadden het er nog even over he..groet MP

 8. Jawohl

  Gastvlogger, dAn zou ik pas opkijken ! Nu denk ik alleen maar Argentinië en overgevlogen nazivrinden, vanuit een roemrucht familieverleden.. Jammer toch, niet? Het had zo een mooie droom kunnen zijn, een monarchie. Grimm, Anderson, allemaal hun best gedaan, maar het mocht niet baten.

 9. Anonymous

  Ik zou onmiddellijk van het vliegtuig zijn gestapt.

 10. Luuk

  Tja de KLM en zijn opa waren goede vrinden als u snap wat ik bedoel.

 11. F'iscadel

  Ik vind dit geen medianieuws. Waarom besteden jullie nou niet meer aandacht aan mensen die ECHT relevant zijn? Trump bijvoorbeeld!!!

 12. mediaprak

  Wat nou nieuws… W-A vliegt bij KLM als onbetaald gastvlieger om zijn vliegbrevet te (onder)houden. Vele ”piloten’ bjj Easy en Ryan ‘betalen’ om bij deze maatschappijen te mogen vliegen (en daardoof hun brevet niet kwjjt raken) .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.