Koning doet grote onthulling op voorpagina Telegraaf

De Telegraaf heeft vandaag een memorabele voorpagina. Het dagblad heeft koning Willem-Alexander gestrikt voor een exclusief interview over zijn ‘geheime’ baan als gastvlieger voor KLM. Dat is te lezen in de kiosk. ‘Bij de koning aan boord’ is te lezen op de voorpagina van de krant, waarna op pagina twee en drie een interview met de koning volgt. Hierin vertelt hij al 21 jaar gastvlieger te zijn voor KLM: zo’n twee keer per maand vliegt hij volledig anoniem voor onze nationale airline.

Willem-Alexander realiseert zich dat het voor veel Nederlanders een behoorlijke verrassing zal zijn als ze achteraf horen dat de koning in de cockpit zat. “Voor 11 september stond de deur van de cockpit gewoon open. En kwamen er regelmatig mensen een kijkje nemen. En dan vonden mensen het leuk of verbazingwekkend dat ik daar zat. Na 11 september is de cockpitdeur dicht en is er veel minder contact tussen de cabine en de cockpit.”

Sommige mensen herkennen zijn stem bij het omroepen tijdens de vlucht. “Het voordeel is dat ik altijd kan zeggen dat ik námens captain en bemanning de passagiers van harte welkom heet. Dan hoef ik mijn eigen naam niet te noemen. Maar de meeste mensen luisteren toch niet…“, lacht hij.

Zijn aanwezigheid is nooit heel erg opgemerkt. “Nee, niet dat ik weet. Ook als we vanuit het bemanningscentrum in KLM-uniform met pet door Schiphol heen lopen, zijn er heel weinig mensen die je herkennen.

De afgelopen jaren vloog de koning met KLM Cityhopper. Hij wil zich nog voor de zomer laten omscholen om een Boeing 737 te kunnen besturen.

Foto: RVD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen