Jort Kelder prijst kwaliteit van NPO-programma’s

Jort Kelder vindt dat de NPO het erg goed doet als het gaat om het maken van kwalitatieve programma’s. Dat zegt hij vandaag in het AD. Kelder kijkt regelmatig naar de tv-zenders van de NPO. “De gemiddelde Nederlander schijnt dagelijks zo’n drie uur tv te kijken. Gelukkig ben ik niet gemiddeld, maar ik behoor ook niet tot die pedante types die zeggen dat ze nooit tv kijken. Er wordt heel veel beeldbagger geproduceerd, maar ook veel prachtigs“, zegt hij vandaag in het dagblad.

Vooral de publieke omroep maakt mooie programma’s, zegt Kelder. “Helaas kom ik er te zelden aan toe om het allemaal te zien: Tegenlicht, Zondag met Lubach, reisseries als Langs de oevers van de Yangtze en die beangstigende mooie tv-berichten van Ilja Leonard Pfeijffer uit het afbladderende Genua.”

Maar ik mis veel en kijk te weinig terug via npo.nl. Ik eet doorgaans buiten de deur, dus alles wat zich voor tienen afspeelt, ontgaat mij”, aldus de programmamaker.

Wat hij mist bij de NPO? Langere gesprekken en dus geen soundbites zoals in DWDD. “Diepgang in acht minuten bestaat niet, al komen profs als Jeroen of Matthijs vaak snel tot de kern. Het punt is alleen dat veel razend interessante sprekers meer ruimte nodig hebben en bovendien niet te veel gestoord moeten worden door hijgerige sidekicks zoals ik.

Het AD-interview met Jort Kelder kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen