John Reid toch niet in zaterdagshow Jörgen Raymann

Foto: Roy BeuskerJörgen Raymann gaat zijn nieuwe zaterdagshow De Kleine Lettertjes op NPO 1 toch zonder rijdende rechter John Reid maken. Hij wordt vervangen door kantonrechter Martine van Rijn. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. De Kleine Lettertjes, een programma van de makers van De Kwis dat volgende week begint, zou in eerste instantie met John Reid zijn. “Mr. Reid is echter heel druk met zijn werkzaamheden als kantonrechter en De Rijdende Rechter“, laat een woordvoerder weten.

In de nieuwe Raymann-show testen elke aflevering twee prominente Nederlanders hun kennis op het gebied van regels en wetgeving: van politieverordening tot grondrecht, van huisregel tot Algemene Voorwaarden.

‘Raadsmannen’ Thomas van Luyn en Pieter Derks staan de BN’ers bij. Rechter Martine van Rijn, in het dagelijks leven werkzaam als kantonrechter, geeft deskundig commentaar op de soms onbegrijpelijke regels.

De gasten zijn onder meer Marlijn Weerdenburg, Erik van Muiswinkel, Anita Witzier, Martine Sandifort, Irene Moors en Daan Nieber.

Michel Nillesen, tv-baas bij KRO-NCRV, zegt: “Onze wereld zit vol met opzienbarende wetten, kleine lettertjes die je nooit leest, onduidelijke regels en bijzondere contracten. De Kleine Lettertjes zal 6 zaterdagavonden met veel humor de zin en onzin van recht en regels proberen te ontwarren”.

De Kleine Lettertjes is ontwikkeld door KRO-NCRV in samenwerking met Rob Urgert en Joep van Deudekom. De eerste aflevering is op zaterdag 20 mei om 21.20 uur op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen