Johan Derksen: ‘Nog één jaar VI en dan is het klaar’

Johan Derksen gaat nog één jaar door met Voetbal Inside en dan stopt hij er echt mee. Dat vertelt de RTL 7-ster in een interview met de Story. Het is geen geheim dat de toekomst van VI van Derksen afhangt. Zijn collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp zien zichzelf nog jaren doorgaan, maar willen dat niet zonder Derksen. Hij laat nu weten dat het einde in zicht is. “Nog één seizoen tv, en dan is het voor mij afgelopen! Isabelle (zijn vrouw, red.) wil absoluut dat ik vaker thuis ben.

Derksen denkt dat ze gelijk heeft. “De laatste tijd zei ze steeds vaker tegen mij: Johan, ik weet dat de muziek je hobby is, dus daar moet je zeker mee doorgaan, maar stop in godsnaam met die onzin op de tv. Ik weet dat miljoenen mensen het wél heel leuk vinden, maar mijn vrouw dus wat minder.”

Isabelle vindt VI erg platvloers en ordinair, aldus Derksen. “Dus stop ik ermee, al moet ik contractueel nog een jaar. Maar daarna is het definitief afgelopen. Het is natuurlijk niet erg macho van mij om te zeggen, maar na dit jaar mág ik dus ook echt niet meer van mijn vrouw.”

Het is de realiteit, dus ik denk dat ik naar haar ga luisteren. Haar wens is niet onredelijk. En vergeet niet, ik ben dan al 69. Als ik nóg langer doorga, word ik zo’n ouwe gek, hè? Dat wil ik ook weer niet. Het is ook waar als ze zegt dat mijn kinderen en zijzelf in de afgelopen jaren hier en daar toch wel wat tekort gekomen zijn…”

Naast tv doet Derksen vooral veel theater. Tot 2019 is hij volgeboekt met zijn muzikale theatershow Johan Derksen en de pioniers van de Nederpop.

Het Story-interview met Johan Derksen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen