Jack van Gelder: ‘Jan-Joost en Wilfred horen bij de top’

Jack van Gelder vindt Jan-Joost van Gangelen en Wilfred Genee de beste sportpresentatoren van Nederland. Dat zegt de Ziggo Sport-presentator in een interview met AD. Beide heren werken bij de concurrent. Zo is Van Gangelen werkzaam voor de commerciële sportzender FOX Sports en maakt Genee televisie voor RTL 7. “Wilfred Genee en Jan-Joost van Gangelen springen er op dit moment uit op voetbalgebied. Met hen voel ik me als presentator het meest verwant.”

Toch heeft Van Gelder juist met Genee een turbulent verleden. “Wilfred denkt soms dat ik hem niet mag – daar heeft hij gelijk in als hij de Wilfred is die mensen uitlokt om anderen neer te sabelen – maar tijdens de persconferentie met Van Breukelen was hij subliem. Ook tijdens de halve finale van Ajax in Lyon, met Frank de Boer en Aad de Mos: steengoed.”

De NOS heeft niet langer de top in huis, aldus Van Gelder. “Bij de NOS is niets veranderd. Het is wat het is. Met het vertrek van Kees Jansma en later van Mart Smeets en van mij zijn er – zonder onszelf op te pijpen – drie characters verdwenen.”

Zijn opvolger bij Studio Voetbal werd Tom Egbers. “Ik denk dat Tom Egbers Andere tijden sport in zijn hart leuker vindt dan Studio voetbal. Daarom heeft de NOS gekozen voor een wat gelijkmatiger programma. Prima verder.

Er zitten bij ons – ik bedoel de NOS – best goede jonge presentatoren, maar het zijn geen voetbaldieren. Wilfred en Jan Joost zijn dat meer dan bijvoorbeeld Henry Schut.

Het AD-interview met Jack van Gelder kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen