Iraanse politie spreekt Catherine Keyl aan op hoofddoek

Tv-ster Catherine Keyl heeft zich tijdens een reis door Iran de woede op de hals gehaald van de politie en de plaatselijke bevolking. Dat schrijft ze vandaag in haar column in De Telegraaf. Vrouwen mogen geen zomerse kleren dragen in het islamitische land en daarom liep Keyl in de hitte met een volledig bedekken tenue aan. Maar toen gebeurde er iets waar de plaatselijke bevolking enorm van schrok. “In Isfahan is mijn hoofddoek wat naar achter geschoven door de wind.”

Door die windvlaag zag Keyls kuif het Iraanse levenslicht, maar dat werd in Isfahan niet op prijs gesteld. “Roepen ze vanuit een geparkeerde politieauto met een megafoon: ’Lady, cover yourself!’

Het bleef niet bij die ene keer. “Verscheidene malen is de doek op m’n hoofd naar voren getrokken, omdat hij te veel naar achteren zat.

Toen Keyl aankwam in metropool Teharan dacht ze dat ze haar teugels mocht laten vieren: ze trok haar slippers aan. Dat kwam haar heel duur te staan. Een onder katoen verstopte vrouw kwam naar haar toegerend: “Ze schreeuwt iets met Allah en wijst op m’n blote voeten.”

Ze is niet gaan discussiëren met de vrouw. “Ik versta er geen woord van en dat zeg ik ook rustig in het Nederlands. Ze gaat nog harder schreeuwen en omdat ik geen rel wil, glimlach ik vriendelijk en loop door“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Het is niet de eerste keer dat Keyl zich de woede op de hals haalt in het Midden-Oosten. Eerder werd ze er nog toegeschreeuwd door een taxichauffeur omdat ze nooit kinderen gebaard heeft.

Overigens is La Keyl in eigen land ook wel eens agressief benaderd door aanhangers van de islam. Een moslima wilde haar vorig jaar in elkaar rammen bij een tramhalte.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen