Inge Ipenburg weer uit GTST: ‘Spectaculair einde’

Na een afwezigheid van 12 jaar keerde Inge Ipenburg eerder dit jaar terug in Goede Tijden Slechte Tijden, maar nu – drie maanden later – is het alweer over. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. Haar personage Martine Hafkamp is deze avond voor het laatst te zien in de RTL 4-soap. Het gaat om een ‘spectaculair einde’, verklapt ze. “Het is best wel een stunt, die ik voor het grootste deel zelf heb gedaan. Echt waanzinnig. Ik heb daarna afscheid genomen van iedereen met een ’tot ziens’.

Ipenburg sluit niet uit dat ze op een gegeven moment weer opduikt. “Ze gaat nóóit dood, vermoed ik, niet zolang de serie loopt. Maar misschien denken de schrijvers daar heel anders over.

Dat ze nu vertrekt, is een eigen keuze. “Ik heb na lang aarzelen gezegd: ik wil best, maar echt een vastgelegde periode. Zelf dacht ik aan twee keer twee maanden, dat zijn drie maanden achtereen geworden, anders was het niet handig qua verhaallijn.

Ze deed GTST mede om weer een beetje in de belangstelling te komen. Zo ging de verkoop van een zelfontwikkelde serie iets makkelijker. “Die ligt nu bij IDTV, zij hebben de rechten gekocht. De grap is dat als je in de belangstelling staat, als actrice weliswaar in GTST, ze denken: een actrice die ook aardig kan schrijven, dat is handig.”

Het Telegraaf-interview met Inge Ipenburg kunt u lezen via Blendle.

Goede Tijden Slechte Tijden is om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen