‘Gebrek aan oude, wijze dames op televisie’

Foto: SBSWaar er op tv genoeg oude heren te zien zijn, is er wel een gebrek aan oude intelligente dames op de beeldbuis. Dat vindt tv-recensent Angela de Jong van het AD, schrijft ze in haar column. De Jong doelt op vrouwen als Mies Bouwman en Sonja Barend. “Vrouwen die een berg levenservaring hebben en dat ook meenemen in een gesprek. Die rust uitstralen, omdat ze weten wat ze kunnen en zich niet gek maken om hun imago. Die niet plat gebotoxed zijn“, aldus de televisiekenner.

Rob Trip, Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk, Pieter Jan Hagens, Jaap Jongbloed en Paul Witteman laten zich ook niet plat botoxen, aldus De Jong. Toch zijn de heren nog allemaal op de buis. “Terwijl er nagenoeg geen presentatrice van 55 jaar of ouder meer te vinden is, zeker niet in een belangrijk programma.”

De Jong hoopt dat de tv-bazen de komende jaren niet de fout van hun voorgangers maken, zegt ze. “Kijk naar kunde, niet naar leeftijd. Het hoeft echt niet allemaal piepjong.”

Ze hoopt bijvoorbeeld dat niet alleen de jongere vrouwen Chantal Janzen, Annechien Steenhuizen en Geraldine Kemper door mogen, maar dat ook Linda de Mol, Antoinette Hertsenberg en Anita Witzier oud mogen worden op tv.

En over 20 jaar alsjeblieft ook nog gewoon Eva. Mét kraaienpootjes“, besluit ze haar column, via Blendle.

Foto: BNN-VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen