Frank Lammers geneert zich niet voor Jumbo-reclames

Foto: Leendert JansenFrank Lammers schaamt zich er niet voor dat hij zich als serieus acteur leent voor tv-reclames van Jumbo. Dat zegt de acteur in Vriendin. Lammers is inmiddels bekender van de STER-blokken dan van zijn films en series. “Ik doe deze rol nu twee jaar, en nee, ik ben niet bang voor een Swiebertje-effect. Ik heb genoeg andere dingen gedaan. En ben ook reëel: dankzij de Jumbo-inkomsten kan ik de tijd nemen te wachten op mooie rollen, want met reclame verdien ik vele malen meer dan met films.

Bovendien werkt het twee kanten op, denkt Lammers. “Misschien gaan mensen door die commercials wel eerder naar een film van mij. En of het nu een vader is in Hotel De Grote L, Michiel de Ruyter of de reclameman: in elke rol die ik speel zit een deel van mezelf.

Verder moet Lammers toegeven dat hij ook niet graag ‘nee’ zegt. “Ik ben een echte Brabander. Het grote verschil met mensen van boven de rivieren is dat het eerst antwoord bij ons altijd ‘Ja’ is. ‘Is het geen leuk idee als…’ ‘Ja, is goed’, roep ik al.

Bijna altijd is alles meteen goed bij mij, pas daarna ga ik kijken of het uitkomt. Dat maakt dat ik redelijk onbezorgd in het leven sta. Meteen nee zeggen is zo zuur en zorgelijk.

Foto: Jimbo

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen