Ergernis over reactie Peter R. de Vries op aanslag

Er is ergernis ontstaan over de reactie die Peter R. de Vries woensdag gaf in RTL Boulevard op de islamitische aanslag in Manchester. Onder meer columnist Arthur van Amerongen ergerde zich. Dat is te lezen in HP/De Tijd. De Vries bagatelliseerde het drama door te roepen dat de kans op een auto-ongeluk veel groter is. “Na iedere aanslag duiken ze overal weer op, de nuttige idioten. Petertje de Vries was er als de kippen bij om de slachting van Manchester goed te praten.

Het lijkt wel alsof De Vries álles wat met de islam te maken heeft probeert recht te praten, aldus Van Amerongen. “Het zal me niks verbazen als hij binnenkort woordvoerder van de Wereldraad van Salafitische Moskeeën wordt (als die hem tenminste meer betalen dan de duivel).”

De Vries praay wel anders als zijn eigen familie slachtoffer wordt van islamitische terreur, verwacht hij. “Ik vraag me af wat Peter R. de Vries in RTL Boulevard roeptoetert nadat zijn dochter tijdens een concert van de Toppers is opgeblazen door een kamikazemohammedaan.”

In zo’n situatie hoort hij De Vries al het volgende zeggen: “Ach, de kans dat je in de keuken uitglijdt en met je hoofd in de loeiende oven terecht komt, is oneindig veel groter. Mijn dochter had gewoon een beetje pech. Trouwens, het is helemaal niet bewezen dat het om een islamitische moslimaanslag ging.

De column van Van Amerongen kunt u lezen op de website van HP/De Tijd.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen