Dennie Christian: ‘Nederlandse tv vrijer dan Duitse tv’

De Duitse zanger Dennie Christian heeft er vroeger bewust voor gekozen om zijn pijlen te richten op de Nederlandse markt. Eén van de redenen daarvoor was onze vrijere tv-wereld. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Christian ergerde zich aan de Duitse manier van tv-maken. “Als ik opnamen had voor de Duitse televisie ging dat heel strak. De eerste zin moest ik zingen in camera 1, de tweede in camera 2 en de derde in camera 3. Van dat schema mocht ik niet afwijken“, vertelt de volkszanger.

Daardoor gaat alle creativiteit verloren, aldus Christian. “Alle spontaniteit of creatieve inbreng werd afgebroken, zo ging dat in Duitsland. Nederland was vrijer. Daar zei de regisseur: doe maar en ik volg je. Die mentaliteit vind je terug in de leefwijze van het volk.”

Het is geen toeval dat Nederland zo multicultureel is geworden, zegt hij. “In Nederland moesten ze omgaan met alle grote broers om zich heen. Vroeger gedroeg Duitsland zich als een grote broer, dat is nu veranderd. Ik hou van Nederlanders, in dit land heb ik meer vrienden dan in Duitsland.”

Christians grootste hit in Nederland is nog altijd zijn eerste single uit 1975: Rosamunde. Het nummertje belandde op de tweede plek in de Single Top 100.

Het Volkskrant-interview met Dennie Christian kunt u lezen via Blendle.

Foto: PR

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen