Dennie Christian: ‘Nederlandse tv vrijer dan Duitse tv’

Geplaatst op Tue 16 May 2017 om 13:13

De Duitse zanger Dennie Christian heeft er vroeger bewust voor gekozen om zijn pijlen te richten op de Nederlandse markt. Eén van de redenen daarvoor was onze vrijere tv-wereld. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Christian ergerde zich aan de Duitse manier van tv-maken. “Als ik opnamen had voor de Duitse televisie ging dat heel strak. De eerste zin moest ik zingen in camera 1, de tweede in camera 2 en de derde in camera 3. Van dat schema mocht ik niet afwijken“, vertelt de volkszanger.

Daardoor gaat alle creativiteit verloren, aldus Christian. “Alle spontaniteit of creatieve inbreng werd afgebroken, zo ging dat in Duitsland. Nederland was vrijer. Daar zei de regisseur: doe maar en ik volg je. Die mentaliteit vind je terug in de leefwijze van het volk.”

Het is geen toeval dat Nederland zo multicultureel is geworden, zegt hij. “In Nederland moesten ze omgaan met alle grote broers om zich heen. Vroeger gedroeg Duitsland zich als een grote broer, dat is nu veranderd. Ik hou van Nederlanders, in dit land heb ik meer vrienden dan in Duitsland.”

Christians grootste hit in Nederland is nog altijd zijn eerste single uit 1975: Rosamunde. Het nummertje belandde op de tweede plek in de Single Top 100.

Het Volkskrant-interview met Dennie Christian kunt u lezen via Blendle.

Foto: PR
5 Reacties op “Dennie Christian: ‘Nederlandse tv vrijer dan Duitse tv’”


 1. freek

  duitse TV is vreselijk

 2. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Dennie is een topzanger die niet altijd de waardering krijgt die hij verdient.

 3. Ano Nymous

  Topzanger? Eerder een toBzanger

 4. Edwin

  Gewoon een aardige vent, niets mis mee en of je nu wel of niet van zijn muziek houdt. Hij heeft wel gelijk want ik zie wel eens Duitse showprogramma’s op de Duitse ARD of ZDF maar die zijn inderdaad zeer statig en stijf. Dat is bij RTL of SAT1 overigens beduidend minder hoor.

 5. E. Hartsma

  Volgens de AvroTros is hij een van Nederlands beste zangers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.