Crohnpatiënt Nance met poepprogramma bij de NPO

Nance Coolen, die kampt met de ziekte van Crohn, gaat een poepprogramma maken op NPO 2. Ze verzorgt een van de vijf afleveringen van de nieuwe MAX-titel Wie Maakt Het Verschil?. Dat heeft de omroep laten weten. Presentatoren met bruine problemen zijn geen onbekend terrein voor Omroep MAX. Zo vluchtte Catherine Keyl in 2006 bij de omroep wegens aanhoudende diarree-aanvallen. Ook Coolen poept regelmatig op het werk en die twee zaken combineert ze nu voor een tv-programma.

Wie Maakt Het Verschil?, dat in juni te zien is in de vooravond van NPO 2, gaat over BN’ers die vanuit hun persoonlijke betrokkenheid op zoek gaan naar levensreddende oplossingen. Eén van die BN’ers is Coolen.

MAX is blij met Coolens medewerking. “Poepen, we doen het allemaal. Toch willen we er liever niet over praten. Nance Coolen heeft de ziekte van Crohn en ondervindt iedere dag de gevolgen van dit taboe.”

Voor de omroep duikt Coolen in poeptransplantaties. “Nance onderzoekt de invloed van voeding op chronische darmontstekingen en ontdekt hoe je door middel van een poeptransplantatie klachten kunt verminderen.”

Andere BN’ers die meewerken zijn Peter Timofeeff (over het krijgen van een beroerte), Inge Ipenburg (over aids), Andrea Kruis (over lepra) en Stanley Burleson (over nierpatiënten).

Het programma is van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juni om 18.40 uur te zien op NPO 2.

Foto: SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen