‘Cornald en Jan saai als Songfestival-commentatoren’

Cornald Maas en Jan Smit zijn na al die jaren wel passé als commentatoren van het Eurovisie Songfestival. Dat vindt tv-kenner Angela de Jong van het AD, schrijft ze in de krant. Het Songfestival is een kleurrijk, frivool muziekfestijn en daar zou het commentaar van iemand als Gerard Joling veel beter bij passen, vindt De Jong. Ze zag hem dinsdag (en ziet hem vanavond) aan het werk als Songfestival-kenner bij Pauw, en vindt dat hij het veel leuker doet dan het duo Maas en Smit.

Maas en Smit is in theorie misschien een spannende combinatie, aldus De Jong. “Maar in de praktijk is het een symbiotische tweeling die elkaar aanvult in plaats van aanvalt of tegenspreekt.

Volgens De Jong doet Maas vooral zijn best ‘om het wereldrecord ratelen te verbreken’, terwijl het commentaar van Smit (bijvoorbeeld ‘zuiver gezongen, die zijn door’) weinig voorstelt.

Dan hoort ze liever Jolings grappen en grollen als ‘daar kun je beter op liggen dan op prikkeldraad’ en ‘ze loenst al een beetje, als ze naast je zit, eet ze je bord leeg’.

Wat zou de grote finale van ruim drie uur voorbij vliegen met zulk ongezouten commentaar, zonder dat je hoeft te twijfelen aan zijn liefde voor het evenement.

Ah toe Avrotros, mag Gerard Joling voortaan het commentaar geven bij het Eurovisie Songfestival? De combinatie Cornald Maas/Jan Smit kennen we nu wel en wordt erg voorspelbaar.

De AD-column ‘Geer’ van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Vanavond is de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival met daarin onder meer het optreden van OG3NE.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen