Claudia de Breij wil uitgelekte naaktfoto’s niet zien

Claudia de Breij wil de uitgelekte naaktfoto’s van bekende vrouwen als Carice van Houten en Laura Ponticorvo helemaal niet zien. Dat zegt de tv-ster in haar column in VARAgids. De Breij vindt het bekijken van die naaktfoto’s even schandalig als het hacken van het materiaal. “Wie die foto’s bekijkt, maakt zich schuldig aan niets minder dan virtuele aanranding. Wie denkt ‘Die foto’s zijn nu toch al gelekt, kan ik ze net zo goed bekijken’ is net zo fout als iedereen met een bontjas.”

De presentatrice vervolgt: “Zonder jouw vraag was er geen aanbod en werd het zeehondje niet doodgeknuppeld.”

Sommige mensen roepen dat die vrouwen dan maar geen naaktfoto’s moeten maken, maar dat vindt De Breij onzin. “Jongens zijn geil, meisjes ook. Van jongens mogen we dat weten, zonder schaamte, van meisjes blijft het binnenskamers.

Dat schaamtegevoel over seksualiteit en vingeren bij vrouwen wordt door het hacken en bekijken van dit soort naaktfoto’s alleen maar erger, vreest De Breij.

Als je bedenkt dat dit is wat er met je kan gebeuren, is het ineens niet meer zo gek dat veel vrouwen hun lustgevoelens liever binnenskamers houden.

De VARAgids-column Fappening kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen