BLØF-zanger Paskal Jakobsen vindt OG3NE oneerlijk

BLØF-zanger Paskal Jakobsen voelde zich een beetje in het ootje genomen toen OG3NE het nummer Lights and Shadows uitkoos voor hun deelname aan het Songfestival. Dat laat hij vandaag blijken in het AD. Songfestival-omroep Avrotros vroeg allerlei partijen, waaronder Jakobsen maar bijvoorbeeld ook Alain Clark, om een liedje te schrijven voor de deelname van OG3NE. “Op verzoek heb ik dit jaar een liedje voor OG3NE geschreven, samen met een Engelstalige singer-songwriter.

Dat liedje is uiteindelijk niet gekozen. “Hoewel ik het nog steeds veel beter vind dan het lied waarmee ze nu hebben meegedaan. Dat was gemaakt door hun vader, begreep ik.”

OG3NE wist al vanaf het begin dat ze het liedje van hun vader zouden gaan kiezen, vermoedt Jakobsen. Ik vraag me af waarom ze dan überhaupt al die andere componisten hebben gevraagd om te gaan schrijven. Blijkbaar wisten ze van tevoren wat het moest worden.”

Zijn collega Peter Slager: “Ik mag het misschien niet zeggen, maar zo’n keuze levert voor de familie natuurlijk wel wat op qua royalty’s.

Of ze zelf mee zouden willen doen aan het liedjesfestijn? Jakobsen: “Ik denk niet dat we dat moeten doen. Maar er is wel iets veranderd. Had je het zes jaar terug gevraagd, dan had ik meteen ‘nee!’ geroepen. Maar na Anouk en de Common Linnets zou ik een verzoek wel even goed overdenken. Het kan vruchtbaar zijn voor je carrière.”

Het AD-interview met BLØF kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen