Angela Groothuizen: ‘Stockholm gaat naar de klote’

Angela Groothuizen, een van de grotere sterren van RTL 4, heeft het idee dat de Zweedse hoofdstad Stockholm naar de klote aan het gaan is. Dat schrijft de bezorgde presentatrice in haar column in Veronica Magazine. Groothuizen kreeg onlangs een stedentrip naar Stockholm cadeau en heeft zich daar best vermaakt, al is ze ook kritisch. “De oude binnenstad is prachtig, maar we mopperen dat Stockholm net als alle andere mooie, oude binnensteden totaal naar de klote aan het gaan is.

Ook Stockholm wordt één groot Disneyland, aldus Groothuizen. “Overal zie je dezelfde suffe souvenirshops met dezelfde onzin, Stockholm erop geprint in plaats van Amsterdam, Tokyo of New York. En ook daar staan de Nutellakotjes treurig de sfeer te verpesten.”

Verder vindt ze de Zweden wel erg hip. “Ze hebben net een aanslag van een idioot in een vrachtwagen gehad, maar daar lijkt ze zich niets van aan te trekken. Tevreden mensen in een comfortabel rijk land met veel ruimte.

De mensen zijn ook nog eens knap, stelt ze. “Mijn lief blendt prima tussen de Zweden, maar hoe ik ook mijn best doe er als Sophie Hilbrand uit te zien, ik lijk toch echt meer op de stenen kabouters die daar de gebouwen decoreren.”

Een andere tv-diva, Catherine Keyl, liet zich onlangs nog kritisch uit over de Iraanse hoofdstad Teheran. Die stad is volgens haar naar de klote omdat ze er geen teenslippers mag dragen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen