Angela Groothuizen: ‘Stockholm gaat naar de klote’

Geplaatst op Fri 19 May 2017 om 13:05

Angela Groothuizen, een van de grotere sterren van RTL 4, heeft het idee dat de Zweedse hoofdstad Stockholm naar de klote aan het gaan is. Dat schrijft de bezorgde presentatrice in haar column in Veronica Magazine. Groothuizen kreeg onlangs een stedentrip naar Stockholm cadeau en heeft zich daar best vermaakt, al is ze ook kritisch. “De oude binnenstad is prachtig, maar we mopperen dat Stockholm net als alle andere mooie, oude binnensteden totaal naar de klote aan het gaan is.

Ook Stockholm wordt één groot Disneyland, aldus Groothuizen. “Overal zie je dezelfde suffe souvenirshops met dezelfde onzin, Stockholm erop geprint in plaats van Amsterdam, Tokyo of New York. En ook daar staan de Nutellakotjes treurig de sfeer te verpesten.”

Verder vindt ze de Zweden wel erg hip. “Ze hebben net een aanslag van een idioot in een vrachtwagen gehad, maar daar lijkt ze zich niets van aan te trekken. Tevreden mensen in een comfortabel rijk land met veel ruimte.

De mensen zijn ook nog eens knap, stelt ze. “Mijn lief blendt prima tussen de Zweden, maar hoe ik ook mijn best doe er als Sophie Hilbrand uit te zien, ik lijk toch echt meer op de stenen kabouters die daar de gebouwen decoreren.”

Een andere tv-diva, Catherine Keyl, liet zich onlangs nog kritisch uit over de Iraanse hoofdstad Teheran. Die stad is volgens haar naar de klote omdat ze er geen teenslippers mag dragen.

Foto: RTL
17 Reacties op “Angela Groothuizen: ‘Stockholm gaat naar de klote’”


 1. De Clubarts

  Hetzelfde geldt voor Utrecht.

 2. Sandertje

  Misschien moet ze eens de touristische straten vermijden. Die suffe souvenirs zie je ook alleen maar in die crappy stores. .

 3. Insider

  Echt medianieuws…

 4. TV-GIDS

  Angela Groothuizen is dus niet buiten Gamla Stan en Norrmalm geweest. Misschien had ze zich iets beter moeten laten informeren en bv Södermalm moeten bezoeken. Daar zie je die toeristische troep niet. In Stockholm is het juist nog niet zo erg als in Amsterdam of London.

 5. Henk II

  @TV-Gids Misschien moet Groothuizen daar juist niet naar toe en blijft die andere wijken dan dat soort toerisme bespaard.

 6. Martijn

  Meer nieuws uit de columns van Angela Groothuizen, Catherine Keyl en Tineke de Nooij. Pareltjes.

 7. Henk II

  Lol @Martijn

 8. Remi

  @Martijn

  ;)

 9. Jantje

  Totale onzin. De oude binnenstad van Stockholm zijn maar een paar straten. Dat is idd toeristisch maar in niets te vergelijken met het open riool A’dam. Het is er schoon, ruikt niet naar pis en ook niet over vol. Het Centrum van Stockholm is veel groter dat de oude binnenstad alleen. Is ruim en heeft klasse met goede horeca. In niets te vergelijken met de aaneenschakeling van de vieze low value horeca in Adam van eendaags ijssalons Febo en shoarmatenten

 10. Bana

  Tokio schrijf je niet met een y, Angela!

 11. Puk

  Er gaat wel meer naar de klote, kijk maar eens in de spiegel Angela

 12. Fientje

  ‘Stockholm gaat naar de klote’

  Ik dacht met deze titel dat Angela (de vluchtelingen knuffelaar: http://www.ad.nl/buitenland/angela-groothuizen-neemt-vluchteling-in-huis~a4719eed/) eindelijk doorhad dat westerse steden naar de klote gaan door massa-immigratie en islamisering. Maar nee hoor, dat blinde paard kijkt bij dat soort problemen weg. Heeft het liever over souvenirs en zo.

 13. Dag

  Misschien Zweden een leuk idee voor Wie is de mol :) nu..

 14. mark

  Daarom wordt de EL finale daar gespeeld, kan alles naar het afvalpunt.

 15. Dennis

  Heb je nep Angela ook weer, aandacht en geld he?

  Kon je geen geld krijgen daar Angela?
  Was lekker in Stokholm gebleven, oh nee daar zitten ze niet op jou te wachten.

  Ga maar braaf doen wat Erland zegt, zo gaat het bij rtl.
  Ik hoor het haar nog zeggen, Ria is overleden, wij Dolly Dots treden nooit meer op, ja ja.

  Haar liedje, wat is nl toch mooi scoorde helemaal niet, trouwens wat wel van haar.
  Geld en macht Angela, dat is het leven.

 16. Jawie

  Wat zou ze van de nutella company gehad hebben? Gratis koude tosti, of een klap voor de hoofd?

 17. Rotjeknorman

  Je lult echt uit je nek nu Angela.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.