Alternatief Songfestival-commentaar 3FM mag niet meer

Het 3FM-duo Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen moet hun alternatieve Songfestival-commentaar op Facebook per direct staken. Dat heeft Van der Molen bekendgemaakt op Twitter. De twee heren deden donderdag op geheel eigen wijze verslag van de tweede halve finale van het Songfestival, maar zullen vanavond níet de grote finale doen. “Meer dan 400.000 mensen bereikt met de stream, op de piek bijna 3000 kijkers, maar humorloze organisaties zijn zich druk gaan maken.

Van der Molen doelt waarschijnlijk op Avrotros, NPO en EBU. Het dj-duo werkt voor BNN-VARA. “Het is vooral de internationale organisatie EBU. De grote baas zeg maar.

De reden is simpel: ze bezitten geen rechten om het liedjesfestijn uit te zenden en te becommentariëren via Facebook. “We hadden geen toestemming juridisch. Ik probeer me erbij neer te leggen. Maar niet voordat ik deze factuur eruit stuur. #fuckcornaldenjan.

Kortom, het was leuk. Wij hebben ons de krampen gelachen en hoopten op een vervolg maar helaas geen finale deze zaterdag.

Van der Molen heeft 4.000 euro verdiend met het alternatieve commentaar.

Foto: BNN, Michel Schnater

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen