‘Ajax/OG3NE-stress bewijst: tv is nog springlevend’

De massale keuzestress die donderdag werd veroorzaakt door twee gelijktijdige tv-uitzendingen, namelijk het Eurovisie Songfestival op NPO 1 of Ajax op RTL 7, bewijst dat televisie nog springlevend is. Dat schrijft Angela de Jong, de tv-criticus van het AD, vandaag in de krant. De Jong werd ‘heel blij’ van de kijkcijfers van donderdag. “Tv is nog steeds springlevend. En gelukkig maar. Niet omdat ik anders snel zonder baan zit, maar omdat ik werkelijk geen mooier medium ken.

De voorliefde voor televisie van De Jong is bijna verfrissend in een tijd waarin het hip is om te zeggen dat je geen tv kijkt. Ook zij hoort mensen regelmatig roepen dat ze absoluut alleen nog maar Netflixen. “Maar ondertussen…

Iedereen heeft het volgens De Jong nog gewoon over Boer Zoekt Vrouw, de hysterische autist in Help Mijn Man Is Klusser en het tv-interview met Willem-Alexander. “Werp ’s avonds eens een blik op Twitter en het gaat alleen over de programma’s die op dat moment worden uitgezonden.”

Voor grote tv-evenementen verzamelt Nederland zich voor de buis en dat verbroedert, aldus De Jong. “Tv, en dan vooral het kletsen over tv, is een van de weinige dingen die ons nog bindt in dit verdeelde land.”

De column ‘Leve tv’ van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: RTL 7-kijkers zapten massaal naar NPO 1 voor OG3NE (gisteren)

Foto: Wikimedia, Public Domain

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen