‘Ajax gaat vanavond meer kijkers trekken dan OG3NE’

Nederland zit vanavond massaal voor de buis. Twee grote tv-evenementen nemen het vanavond tegen elkaar op: de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival met daarin OG3NE op NPO 1 en de returnwedstrijd in de halve finale van de Europa League tussen Olympique Lyon en Ajax op RTL 7. Welke zender trekt er aan het langste eind? “Het Songfestival is eigenlijk voor een breder publiek, maar Ajax speelt een heel belangrijke wedstrijd“, zegt tv-kenner Fons van Westerloo.

Van Westerloo spreekt in De Telegraaf de verwachting uit dat RTL 7 uiteindelijk NPO 1 gaat overtreffen. “Ik zeg: meer kijkers voor Ajax, maar garantie tot aan de deur. Voor de mensen thuis is dit geen pretje: dat wordt in veel huiskamers zappen geblazen, verwacht ik.

RTL 7 heeft dan ook wel een topmatch in huis. Bijna 2 miljoen mensen zagen vorige week hoe de Amsterdammers thuis met maar liefst 4-1 wisten te winnen en nu wordt er gespeeld in Lyon. Het lijkt erop dat Ajax doorstoot naar de grote finale.

Wilfred Genee, die het voetbal presenteert op RTL 7, zegt in de krant: “Laten we hopen dat zowel Ajax als OG3NE een finaleplaats haalt. Uiteraard vind ik het een beetje jammer dat het Songfestival tegenover ons staat, maar ik denk dat de doelgroepen heel anders zijn.”

Maar dat optreden van OG3NE duurt toch maar een paar minuten? Treden ze niet toevallig tijdens de rust op?

Het Telegraaf-artikel Dancing queens of godenzonen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Noixdecoco99/Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen