AD miste Geer en Goor in nieuwe bejaardenshow SBS 6

AD’s tv-recensent Angela de Jong heeft met plezier gekeken naar het nieuwe SBS 6-programma De Wereld Rond Met 80-Jarigen, maar vroeg zich tijdens het kijken continu af wanneer Gerard Joling en Gordon in beeld zouden komen. Dat schrijft ze vandaag in de krant. De SBS 6-kijker moest het doen zonder de grappen en grollen van Geer en Goor, maar met de brede rug van Dennis van der Geest. “Geer en Goor. Die twee namen speelden de hele aflevering door mijn hoofd.”

De Jong dacht niet alleen aan hen omdat De Wereld Rond Met 80-Jarigen nogal lijkt op Geer & Goor Waarheen Waarvoor. “Maar ook omdat zo’n format – of je nou wilt of niet – schreeuwt om een platte grap, een traan, een sneer én warme omhelzing op zijn tijd.”

De groep bejaarden zijn bij elkaar erg aandoenlijk, vindt De Jong. “Maar het wordt pas echt memorabel als er een luie, valse volkszanger vanaf de roltrap gilt of het als-je-blieft wat sneller kan met Rita.”

Van der Geest is er vooral om de koffers te dragen, stelt ze. “Maar eerlijk is eerlijk, daar is hij dan weer véél beter in dan Geer en Goor.”

Het nieuwe SBS 6-programma De Wereld Rond Met 80-Jarigen is donderdagavond met mooie cijfers van start gegaan. Er keken 738.000 mensen naar de avontuurlijke tv-show, goed voor 13,1 procent marktaandeel.

De AD-column Oudjes van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen