3FM nog verder onderuit: geen einde aan vrije val

Er komt maar geen einde aan de vrije val van NPO 3FM. Twee maanden nadat het laagste marktaandeel van de eeuw werd gerealiseerd en een maand nadat 3FM voor het eerst onder de 5 procent dook, verliest 3FM nu nóg meer publiek. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek. Na de 4,8 procent van vorige maand, komt het radiostation van dj’s als Domien Verschuuren en Frank van der Lende in de meetperiode maart-april uit op een dramatische 4,5 procent marktaandeel.

3FM is nu de zevende zender van het land, na Radio 538 (12,2 procent), NPO Radio 2 (10,8 procent), Sky Radio (10,1 procent), Qmusic (9,4 procent), NPO Radio 1 (7,7 procent) en Radio 10 (6,1 procent).

Zusterzender NPO Radio 2 is bezig aan een behoorlijke opmars. Die zender stijgt van 10,3 naar 10,8 procent en verstevigt daarmee zijn positie als de tweede radiozender van het land.

Die stijging van Radio 2 gaat ten koste van een aantal commerciële zenders. “Waarom met belastinggeld een commerciële radiozender (DIE OUWE MANNEN MUZIEK DRAAIT) kapot concurreren?“, vraagt mediakenner Marianne Zwagerman zich af.

Het volledige luistercijfer-overzicht vindt u op de website van RadioFreak.

Foto: BNN/3FM

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen