Xander vreest afwezigheid tijdens formatiedoorbraak

Xander van der Wulp zou het afschuwelijk vinden als hij op vakantie is als er een doorbaak plaatsvindt in de formatie-onderhandelingen. Dat zegt de NOS-verslaggever in de VARAgids. Er wordt in Den Haag momenteel druk onderhandeld over een nieuw kabinet. Van der Wulp en zijn collega-journalisten staan daarom al weken continu voor gesloten deuren te wachten. “Gelukkig moet ik er elk uur iets over vertellen op televisie, kan ik tenminste even weg“, legt de journalist uit.

Hopelijk komt de doorbraak als hij gewoon in het land is, aldus Van der Wulp. “Er is één grote angst die ik heb: Ron Fresen en ik gaan natuurlijk niet tegelijkertijd op zomervakantie, maar ja, we moeten tóch allebei even weg. Dan kan het natuurlijk zijn dat de hele boel tot een ontknoping komt als ik net op vakantie ben. Dat is een doemscenario.

Met weken voor een dichte deur posten heeft hij geen moeite. “Het is ook wel leuk hoor, alsmaar daar staan met de collega’s van de kranten en de andere omroepen. Zo hebben we in het verleden al heel wat leuke uurtjes doorgebracht.”

Als Van der Wulp aan het eind van de dag thuis komt, gaat zijn werk gewoon door. “Natuurlijk kijk ik veel naar actualiteitenprogramma’s. Tot verveling van mijn vrouw overigens, ga ik ’s avonds als ik thuiskom tóch nog even naar Pauw kijken.”

Het VARAgids-interview met Xander van der Wulp kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen