Winston waant zich bij SBS 6 in Champions League

Winston Gerschtanowitz heeft het gevoel alsof hij in de Champions League meespeelt sinds hij is overgestapt van RTL 4 naar SBS 6. Dat vertelt de presentator in Avrobode. Dat gevoel heeft niet te maken met de zender waarop hij te zien is, maar met het genre waarin hij bij SBS 6 televisie maakt: groot amusement. “Bij SBS krijg ik de kans om grote entertainmentprogramma’s te presenteren. Dat is een beetje de Champions League van de tv-wereld“, legt hij uit.

Bij RTL 4 was daar geen ruimte voor. “Ik heb de afgelopen jaren hard mijn best gedaan om zo goed mogelijk te functioneren als presentator van RTL Boulevard, maar op een gegeven moment wilde ik toch weer een beetje gekieteld worden. Het heeft ook te maken met mijn eigen ambitie.

SBS 6 paait hem met een heuse kieteldood. “Het is niet vanzelfsprekend dat je als presentator zegt: ‘Ik wil een grote amusementsshow’, en dat het dan ook kan. Zulke producties zijn er niet veel.

Elke donderdag is Gerschtanowitz te zien met Wat Vindt Nederland. Vorige week keken daar 227.000 mensen naar, goed voor 3,1 procent marktaandeel.

Of hij nog meer wensen heeft? “Niet echt een specifiek format. Ik laat me meer leiden door wat er gaat komen. Ik heb er ontzettend veel zin in.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen