Wilders wilde kogelvrije vest liever niet aan bij tv-debat

Het hooggesloten gilet dat PVV-leider Geert Wilders vorige maand droeg tijdens het EenVandaag-debat met Mark Rutte verraadde dat hij een kogelvrij vest droeg. Die had hij liever niet aan gehad. Dat vertelt de politicus vandaag in De Telegraaf. Het dragen van een kogelvrij vest is behoorlijk uitputtend, aldus Wilders. “Je hebt altijd het zweet létterlijk op je rug staan door het kogelvrije vest. Dat is zo warm. Je kunt het shirt dat je eronder draagt na afloop echt uitwringen“, zegt hij.

Tijdens publieke optredens zweet Wilders zich soms rot door dat kogelvrije vest. “In die zin ben je altijd uitgeput na zo’n optreden.”

Hij droeg hem ook tijdens het EenVandaag-debat, omdat de Erasmus Universiteit lastiger te beveiligen is. “Ja. Ik vraag altijd of het moet, soms hoop ik dat het niet hoeft. Maar dat bepaal ik niet zelf.

Of hij door dat warme zware vest niet bij voorbaat achter staat in zo’n debat? “Nou, ik heb het liever níet aan. Maar nee, zo erg is het ook niet. Een debat win je niet zonder vest en je verliest het daar ook niet om.”

Wilders houdt nog altijd serieus rekening met de mogelijkheid dat hij vermoord wordt. “Ik denk wel een of twee keer per week: ik ben blij dat ik nog leef. Zeker als ik op campagne ben geweest. Je weet dat het iedere dag kan gebeuren dat iemand je vermoordt.

Het Telegraaf-interview met Geert Wilders kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen