VARAgids beledigt Benja Bruijning: ‘Je bent saai’

Acteur Benja Bruijning schrok zich rot toen hij tijdens een interview met VARAgids stiekem even op het briefje van de journaliste keek. Zij had daar groot het woord ‘SAAI’ op geschreven. Dat blijkt uit het vraaggesprek dat in de gids is gepubliceerd. Vlak voordat het interview begon, confronteerde Bruijning de journaliste met zijn ontdekking. “Hè, wat? Op je vragenbriefje staat het woord ‘SAAI’. Vind je dat, van mij?“, vroeg hij, waarop zij antwoordde: “Nee zeg!… Of nou, eigenlijk dus wel.

De VARAgids-journaliste legde hem uit dat googelen op zijn naam ‘één lange reeks van gematigdheid, rust en balans’ opleverde. “Je zakt zelden door, eet nooit eens een pak koekjes achter elkaar leeg, bent ‘heel goed in slapen’ en vindt een stukje over de vluchtstrook rijden in een scherpe bocht een guilty pleasure. En toen dacht ik: die Benja, da’s geen bruistablet.”

Bruijning antwoordt daarop dat hij juist een beetje moe wordt van mensen die zo te koop lopen met hun excentrieke trekjes. “Ik las laatst een verhaal in de Volkskrant waarin werd geageerd tegen het pochen over uitspattingen. Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens.”

Is hij dan eigenlijk helemaal niet saai? “Tja, wat moet ik nu zeggen? Misschien ben ik wel saai, al vind ik zelf van niet. Maar jij dus wel.

De journaliste benadrukt dat het niet haar bedoeling was dat Bruijning haar briefje zou lezen. Ze raadt haar collega’s dan ook aan om vooral tegenover de geïnterviewde te gaan zitten en niet ernaast. “Want dan valt altijd precies het woord op dat u pas later in het gesprek, na voorzichtig masseren, misschien eens wilde laten vallen.

Het VARAgids-interview met Benja Bruijning kunt u lezen via Blendle.

Foto: Janey van Ierland/Creative Commons Attribution 3.0 Unported

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen