‘VARA-leden houden haatsite Joop.nl in leven’

Trouw-columnist Sylvain Ephimenco denkt dat VARA-leden zich goed moeten realiseren dat zij met hun ledenbijdrage de opiniesite Joop.nl in stand houden. Dat schrijft hij vandaag in het dagblad. Het is ook Ephimenco opgevallen dat Thierry Baudet het doelwit is geworden van een haatcampagne. “Niet van rechtse malloten op sociale netwerken maar van linkse publicisten en activisten in reguliere media volgens wie het Kamerlid een ‘racist’, ‘fascist’ of ‘seksist’ is“, aldus de columnist.

De VARA-site Joop.nl doet vrolijk mee aan de haatcampagne met artikelen als ‘Thierry Baudet legt uit waarom hij vrouwen minderwaardig vindt’, ‘Thierry Baudet is Wilders in schaapskleren’ en ‘Dit is het slecht verhulde nazi-gedachtengoed van Thierry Baudet’, stelt Ephimenco.

Volgens Ephimenco is Joop.nl ‘geradicaliseerd’ en heeft de redactie niets van het Fortuyn-drama geleerd. “Met Joop.nl faciliteert de omroep een haatsite die het vooral van armzalige bloggers en tweederangscolumnisten moet hebben.”

Om dit medium te financieren beweert de Vara geen subsidie maar contributie van leden te gebruiken. Als dat waar is, moeten Vara-leden zich realiseren dat ze met hun centjes een haatsite in leven houden.”

Rechtse media die al jaren ageren tegen Joop.nl zijn blij met de column in Trouw. GeenStijl: “U wist al lang dat gratis geld & geen commerciële targets de dood in de pot zijn voor alle redelijkheid, humor en talent. Nou weten ze dat bij de arbres morts ook. Bon!

De Dagelijkse Standaard: “Eindelijk: een columnist van een landelijk dagblad zet de aanval in op Joop.nl, de haatsite van de VARA.

The Post Online: “Het is voor iedereen al jaren duidelijk, maar toch fijn dat de vijf bibberbejaarden die nog den papieren courant Trouw lezen het nu eens van een ander horen: Joop.nl is een haatdragend rancunevehikel van Francisco van Jole.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen