‘VARA-leden houden haatsite Joop.nl in leven’

Geplaatst op Tue 18 Apr 2017 om 13:38

Trouw-columnist Sylvain Ephimenco denkt dat VARA-leden zich goed moeten realiseren dat zij met hun ledenbijdrage de opiniesite Joop.nl in stand houden. Dat schrijft hij vandaag in het dagblad. Het is ook Ephimenco opgevallen dat Thierry Baudet het doelwit is geworden van een haatcampagne. “Niet van rechtse malloten op sociale netwerken maar van linkse publicisten en activisten in reguliere media volgens wie het Kamerlid een ‘racist’, ‘fascist’ of ‘seksist’ is“, aldus de columnist.

De VARA-site Joop.nl doet vrolijk mee aan de haatcampagne met artikelen als ‘Thierry Baudet legt uit waarom hij vrouwen minderwaardig vindt’, ‘Thierry Baudet is Wilders in schaapskleren’ en ‘Dit is het slecht verhulde nazi-gedachtengoed van Thierry Baudet’, stelt Ephimenco.

Volgens Ephimenco is Joop.nl ‘geradicaliseerd’ en heeft de redactie niets van het Fortuyn-drama geleerd. “Met Joop.nl faciliteert de omroep een haatsite die het vooral van armzalige bloggers en tweederangscolumnisten moet hebben.”

Om dit medium te financieren beweert de Vara geen subsidie maar contributie van leden te gebruiken. Als dat waar is, moeten Vara-leden zich realiseren dat ze met hun centjes een haatsite in leven houden.”

Rechtse media die al jaren ageren tegen Joop.nl zijn blij met de column in Trouw. GeenStijl: “U wist al lang dat gratis geld & geen commerciële targets de dood in de pot zijn voor alle redelijkheid, humor en talent. Nou weten ze dat bij de arbres morts ook. Bon!

De Dagelijkse Standaard: “Eindelijk: een columnist van een landelijk dagblad zet de aanval in op Joop.nl, de haatsite van de VARA.

The Post Online: “Het is voor iedereen al jaren duidelijk, maar toch fijn dat de vijf bibberbejaarden die nog den papieren courant Trouw lezen het nu eens van een ander horen: Joop.nl is een haatdragend rancunevehikel van Francisco van Jole.

Foto: VARA
43 Reacties op “‘VARA-leden houden haatsite Joop.nl in leven’”


 1. Andreas

  Met contributiegelden fake nieuws brengen. Wie riep ook alweer dat de publieke omroep in Nederland een zegen is?

 2. Ron

  Wat een vooringenomen kul argument. Rechts vind Joop een ‘haat-site’, links niet. Zo gaat het toch altijd. Het is pro-PVDA, dat wel, maar de PVDA is natuurlijk al lang niet links meer…

 3. LD

  Het conservative Trouw zet de aanval in op het linkse Joop, en de rechtse Dagelijkse Standaard en het populistische GeenStijl vinden dat een goede zaak.

  Verrassend kunnen we het niet echt noemen.

 4. Ano Nymous

  Huilie huilie aan de rechtse kant van Nederland. Arme stakkers zijn het toch…

 5. Ron

  DDS is pas een een rechtse haat/clickbait/hoax site. Laten we het daar eens over hebben…

 6. Henk II

  Zegt Ephimenco nou dat iemand uitmaken voor Wilders een haatactie is? Dat is het demoniseren van Wilders, Ephimenco – foei!

 7. Janke

  phoe he, wat zijn de linksjes weer agressief en zuur hier . Er staat nog een leugen. De joop? nooit van gehoord trouwens maar nu als Trouw abonnee dus wel , wordt door belastinggeld betaald. Altijd al zo geweest.

 8. Derkje

  Wat een gegil en geschreeuw hier door die paar 8 zeteltjes linksen hier die er nog over zijn in ons land ,zielig gewoon. Trump is de baas in de VS. Le Pen straks in Frankrijk en jullie EU gaat dood. Ik zou maar vast gaan wennen, sterkte he? hihihihihiii.

 9. Corine van Walsum

  Het is een achterbakse haatsite ja. wij hebben het gedeeld op Facebook en you tube, deze haat site en omroep moet verboden worden.

 10. Annoniemus

  En deze aperte onzin-site ook nog van belastinggeld !!

 11. René

  Joop.nl moet maar door Volkskrant gekocht worden zoals de Telegraaf Geenstijl gekocht heeft. Belachelijk dat zo’n haatsite, dat is het zeker, middels belastinggeld betaald wordt (ook al is dat verkapt).

 12. mix

  @Ron Joop.nl is toch wel iets meer dan gewoon links of pro PVDA. Het is een clubje dat steeds radicaler wordt. Franciso van Jole is een zeer gevaarlijk en eng mannetje. Schandalig dat BNN-VARA dit in stand houd. Zou niet moeten mogen.

 13. ad

  Slim gedaan toch van de VARA om haar werkelijke gezicht achter het JOOP-masker te verstoppen. Kunnen ze zelf de vermoorde onschuld blijven spelen. Misschien volgend jaar de rol als Pilatus in The Passion…..

 14. Kees D

  De Joop wordt toch betaald van het VARA-lidmaatgeld? Dat is dan geen belastinggeld.

 15. Dari

  Verbieden en ook laten uitsterven deze haat site , net als hun PVDA broertjes .

 16. Dari

  keesd Aperte onzin en leugens weer van jou NPOVARA kant.

 17. Merle en Jan

  Wie is die bolle op die foto????

 18. cc

  Baudet is eng , heel eng en mag dus best aangevallen worden. Zelfs de Televaag doet dat.

 19. Mey Li

  joop.nl is het open riool van de PvdAfgrond

 20. Hans Spektrui

  Dus die NPOjoopVARA site bestaat uit Armzalige tweederangs columnisten en communisten en nog geestelijk minder bedeelde reageerders\bloggers die met zijn tienen de hele kliek betekenen?????, Armoedige zure linksmensjes.Whahahaha…

 21. Hans Spektrui

  @cc en jij mag ook aangevallen worden stuk links verdriet.

 22. Ron

  De reageerders op Joop worden wel steeds rechtser daar. Terwijl het begon als een echte linkse site. Er wordt daar dus vooringenomen gemodereerd door de PvDA kliek. Voor ons linkse stemmers is er nu alleen nog maar De Correspondent. Een echte goede linkse tegenhanger van Joop ben ik nog niet tegen gekomen.

 23. Jip

  GeenStijl, De Dagelijkse Standaard en The Post Online vallen haatsite aan.

  Hahahahahahhahahahahhahahaha.

 24. Hans Spektrui

  @ ron , jij bent dus 1 van de tien armzalige blogger. Communist!!

 25. Ano

  Joop is een flutblog met facist Van Jole aan het roer

 26. Francisco van Jole

  Hey, wat leuk dat de rest van Joop.nl hier ook is!

 27. Ano

  De correspondent kan ook door de plee trouwens

 28. Otto Groeneveld

  Joop.nl wat een stel achterbakse liberalen, deze wegkijkers zijn NUL links, zo liberaal als de pest. Egoisme en wegkijken en de Nederlandse witte man zwart maken, oprotten met heel die gore VARA en Joop.

 29. Otto Groeneveld

  En pleur lekker naar SA

 30. Ron

  @Hans Spektrui: oh? Dus als ik het opneem voor website Joop in deze, ben ik gelijk een communist?! Wat een domme redenering als ik zo vrij mag zijn…

  @Ano: De Correspondent is een uitstekend linkse website/platform. En dat is mijn mening.

 31. mrknowitall

  Sowieso mensen die linkser zijn dan de PVDA te bestempelen als zijnde ‘commnunisten’, gotspe!

 32. Daan

  Joop is inderdaad een links extremistische haatsite. Dat heeft Ephimenco goed door. Bijna dagelijks bekijk ik de site wel even om me te verbazen over zoveel naieviteit en wereldvreemheid die je daar tegenkomt alsmede op de enorme haat t.o.v. alles wat maar enigzins rechts is. Dat zag je laatst ook goed toen Annefleur terecht werd aangepakt in Pauw. Alle stukjesschrijvers gingen de dag erop los op Pauw die ineens fout rechts bleek te zijn, terwijl hij slechts de hypocrisie (ook typisch links) van haar tweets aan het licht bracht.

 33. Ron

  @Daan: wat is er zo links extremistisch aan joop.nl? Kom eens met feiten i.p.v. stoere populistische vooringenomen aannames…

 34. X

  @ ron , jij bent nou het typische VARAjoop voorbeeld van “de armzalige tweederangs blogger” dat je Daan niet snapt , lozer.

 35. Merle en Jan

  Nou weten we nog niet wie die grijze bolle op die foto is.

 36. LINKSE WEGKIJKER

  Normaal doe ik geen uitspraken over het uiterlijk van iemand maar deze man moet veel zijn gepest en is daardoor tot het bot zwaar gefrustreerd.

 37. Ellen

  Op de radio heeft hij vaak een eigen kijk op dingen. Daarom valt de inhoud van Joop.nl mij zo tegen. Francisco kan beter dan dit zou je denken, het niveau is nu te laag.

 38. gerdien

  Uit de pen van een columnist die zelf bekend staat om zijn genuanceerde, afgewogen, objectieve en feitelijke stukjes is dit ehm…wacht…nee: Ephimenco, het tweelingbroerje van Theodoor Holman. Ook bekend als het Duo Verzuurd, Verbitterd & Rancuneus, voor al uw scheldpartijen. Van die types die zelf van links zijn doorgeschoten naar extreem-rechts en iedereen die dat niet is als vijand beschouwen. Die zelf voortdurend wild om zich heen slaan, maar o wee als ze worden tegengesproken, dan ontploffen ze.

 39. Nelis

  @Ron : hier een voorbeeld hoe Baudet compleet wordt neergesabeld en zelfs met Ceausescu wordt vergeleken:

  https://www.joop.nl/opinies/hoe-gevaarlijk-is-thierry-baudet

 40. Nelis

  @Ron: ik heb zelf vaak een reactie achter gelaten op verschillende artikelen. Het merendeel wordt niet geplaatst omdat het niet in de Linkse Stijl is die ze graag zien. (Waren nette reacties, voldeden aan de huisregels).
  Wat dat betreft kan Joop zo naar Noord Korea, helemaal dezelfde stijl en overtuiging.

 41. Miranda van Dodewaard

  @ Nelis, Dus communistisch zoals Hans spektrui al zei .Ron is een armzalige tweederangs joopNPOvara uitkeringstrekkertje die afhankelijk is van de linkse subsidie hobby. Daar krijg je geen fatsoenlijk woord uit. Gelukkig wordt dat binnen een paar jaar KEIHARD aangepakt.Het beste is om dat kleine linkse minderheidsgrut dood te zwijgen. Ik heb zelf naast zo’n linksmensje gewoond afgrijselijk vies links kreng was ze. Ze zit nu af te kicken in een door ons belastinggeld betaalde inrichting.

 42. Kees D

  Dari (15:30), je bent een idioot. Ik zie dat je gisteren binnen 2 minuten op mijn bericht van 15:28 hebt gereageerd. Als je die tijd zou hebben genomen om de eerste zin van het bovenstaande artikel te lezen, dan zou je hier niet zoiets doms hebben gezegd. Je verkoopt dus zelf aperte onzin, voor iedereen vast te stellen die wél de eerste zin leest.

  Overigens is je bewering dat ik een NPO-/VARA-aanhanger zou zijn al net zo’n onzin, maar bij iemand wiens tekstbegrip niet eens de eerste zin van een artikel overleeft, zal waarschijnlijk op de plek van zijn hersens één grote onderbuik zitten.

 43. Ray

  Joop is geen opinie site, het is entertainment mensen… En als ik het lees doe ik het alleen om mijzelf weer te bevestigen dat ik met meer realisme geboren ben dan een hoop naïeve andere mensen :D

  voorbeeld… paar dagen voor de verkiezingen VS

  http://www.joop.nl/kijk-nou/obama-deelt-genadeklap-aan-trump

  HAHAHAHA … Dat is toch humor mensen, zo moet je het ook lezen. En laat die Jole lekker gaarkoken in zijn eigen vet :D

  Al denk ik wel dat deze site enkel nog bestaat omdat Jole iets weet van de VARA baas waarmee hij hem chanteert… een andere optie kan ik mij niet bedenken. Want welke fatsoenlijke omroep wil nou met zo een comedysite geassocieerd worden?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.