‘Van Man Bijt Hond naar BinnensteBuiten achteruitgang’

Geplaatst op Wed 19 Apr 2017 om 9:23

Het vervangen van Man Bijt Hond door BinnensteBuiten in de vooravond van NPO 2 is uiteindelijk een achteruitgang gebleken. Dat vindt kookboekenrecensent Jonah Freud van Het Parool. Man Bijt Hond werd eind 2015 vervangen door het nieuwe lifestyleprogramma van dezelfde omroep. Freud keek graag naar Man Bijt Hond. “De razende reporter van Man bijt hond belde nog dagelijks aan bij een willekeurig huis in Nederland met de vraag: Wat eten we vanavond?“, zegt de culinaire kenner.

Bij BinnensteBuiten zijn het professionals geworden die ons gerechten laten zien die we op tafel kunnen zetten, weet Freud. “Een achteruitgang, vind ik. Koks die ons laten zien wat we zouden moeten eten hebben we al genoeg op de televisie.

Man Bijt Hond bood de kijker iets verfrissends, aldus Freud. “Juist wat mensen thuis eten geeft een goede kijk op wat er doorsnee in onze samenleving op tafel komt.

Al die culinaire experts weten helemaal niet wat er in de Nederlandse keuken leeft, stelt ze. In tegenstelling tot al die experts eet de gemiddelde Nederlander volgens hem nog heel normaal. “Macaroni, aardappelen, een stukje vlees, spinazie, tomaten.”

Het kookboek van BinnensteBuiten kan Freud niet bekoren. Die krijgt twee sterren, is te lezen in de krant (via Blendle).

Foto: KRO-NCRV/Stijn Ghijsen
12 Reacties op “‘Van Man Bijt Hond naar BinnensteBuiten achteruitgang’”


 1. Martini

  Binnenstebuiten is een vrij eentonig programma. Iedere dag hetzelfde. Bovendien lag het initiatief bij bezoeken en portretteren bij Man Bijt Hond, bij Binnenstebuiten heb ik het gevoel dat al die babyboomers met hun verbouwde boerderijen zichzelf en hun pand maar al te graag op televisie zien.

 2. X

  Ik vond als opvolger van Man bijt hond Jan rijdt rond stukken leuker dan dit programma. Man bijt hond was idd veel spontaner en zoveel bijzondere mensen werden geportretteerd. Jammer.

 3. Annoniemus

  Dr is altijd wel zo’n klootzak ergens die een programma-ideetje heeft en dan ook nog weet door te drukken , zie hier het resultaat , een heel goed bekeken programma naar de klote geholpen , merci !!!!!

 4. mix

  Snap ook niet dat Man bij met hond moest stoppen. Binnenstebuiten en Man bijt Hond hadden prima naast elkaar kunnen bestaan in de vooravond van NPO2.

 5. Arnoud Tempelman

  Die verbouwde boerderijen en grachtenpanden staan toevallig vaak te koop. De omroep bespaart op kosten door de producent te latten rommelen met makelaars.

 6. joe

  BABYBOOM TV. weg met die rotzooi

 7. X

  En ik vond de Braboneger van de NPO eigenlijk nog leuker , met die safaritrip door de Bijlmer ,LACHEN!

 8. MicheldeB

  Beste Mediacourant, Jonah Freud is een vrouw…

 9. Kees de K

  Hou nou eens op over dat man bijt hond. Dat is dood, begraven en komt hopelijk nooit meer terug. Het zielige is alleen dat het enge clubje wat het maakte nog steeds nog steeds huilend in hun bedje ligt en droomt van de wederopstanding…

 10. Dennis

  Ze laten woningen van mensen zien, die behoorlijk rijk zijn, of wij kijkers daarop zitten te wachten?
  Lekker boeiend te zien hoe mooi leven andere hebben.

  Gun ieder zijn geluk, maar ik hoef dat niet te zien.

 11. Piet Goedegebuur

  De Kro-Ncrv smaakbepaler, Michel Nillesen is er blij mee. Dus.

 12. erfgooier

  Koks in het programma zijn geweldig!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.