‘Van Man Bijt Hond naar BinnensteBuiten achteruitgang’

Het vervangen van Man Bijt Hond door BinnensteBuiten in de vooravond van NPO 2 is uiteindelijk een achteruitgang gebleken. Dat vindt kookboekenrecensent Jonah Freud van Het Parool. Man Bijt Hond werd eind 2015 vervangen door het nieuwe lifestyleprogramma van dezelfde omroep. Freud keek graag naar Man Bijt Hond. “De razende reporter van Man bijt hond belde nog dagelijks aan bij een willekeurig huis in Nederland met de vraag: Wat eten we vanavond?“, zegt de culinaire kenner.

Bij BinnensteBuiten zijn het professionals geworden die ons gerechten laten zien die we op tafel kunnen zetten, weet Freud. “Een achteruitgang, vind ik. Koks die ons laten zien wat we zouden moeten eten hebben we al genoeg op de televisie.

Man Bijt Hond bood de kijker iets verfrissends, aldus Freud. “Juist wat mensen thuis eten geeft een goede kijk op wat er doorsnee in onze samenleving op tafel komt.

Al die culinaire experts weten helemaal niet wat er in de Nederlandse keuken leeft, stelt ze. In tegenstelling tot al die experts eet de gemiddelde Nederlander volgens hem nog heel normaal. “Macaroni, aardappelen, een stukje vlees, spinazie, tomaten.”

Het kookboek van BinnensteBuiten kan Freud niet bekoren. Die krijgt twee sterren, is te lezen in de krant (via Blendle).

Foto: KRO-NCRV/Stijn Ghijsen

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen