Tv-kijker niet meer geïnteresseerd in 3FM Awards

Het zijn moeilijke tijden voor NPO 3FM. De radioluisteraar is massaal weggelopen bij de zender en nu storten ook de kijkcijfers van de 3FM Awards finaal in: het verslag daarvan trok maandagavond op prime time slechts 139.000 kijkers (2 procent) naar NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De tv-kijker haakt massaal af bij het prijzenfestijn dat 3FM jaarlijks organiseert. Vorig jaar keken er nog 199.000 mensen naar het verslag en het jaar daarvoor waren dat er 432.000. 

De kijkcijfers van de 3FM Awards dalen dus gestaag. Volgens de Ster zijn er mensen die het prijzenfestijn gemist hebben vanwege de paasdrukte.

Deze klap komt een maand nadat 3FM treurige luistercijfers te verwerken kreeg: in de meetperiode januari-februari scoorde de zender gemiddeld 5,0 procent marktaandeel. Dat is de laagste score van de eeuw tot nu toe.

3FM zit sinds begin 2015 behoorlijk in de lift naar beneden. In dat jaar verloor het station het middagduo Coen & Sander. Vorig jaar vertrok ochtend-dj Giel Beelen bij de zender. De zender kent nu een volledig nieuwe bezetting.

Het roer is behoorlijk omgegooid bij 3FM. Tegenwoordig zit Domien Verschuuren in de ochtend, terwijl Frank van der Lende radio maakt tijdens de middagspits.

De luisteraar vindt het nieuwe 3FM echter niet te pruimen en haakt volledig af. Inmiddels is 3FM de zevende zender van het land. Het station is ingehaald door golden-oldieszender Radio 10.

Overigens was Kensington maandag de grote winnaar van de avond: de band ging met de prijzen voor beste live act en beste album naar huis.

Foto: PR

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen