Treitervlogger Ismail Ilgun wordt AD-journalist

Geplaatst op Fri 21 Apr 2017 om 9:41

Ismaïl Ilgun, die vorig jaar in de media kwam vanwege de ophef over zijn treitervlogs, wordt journalist voor het AD. Hij komt op de krantensite met ‘een reeks documentaires’ waarin op zoek gaat naar ‘inspirerende verhalen’. Dat heeft het dagblad laten weten. Dat hardwerkend talent plaats moet maken voor een jongen die door premier Mark Rutte ‘tuig van de richel’  is genoemd, wordt verdedigd door hoofdredacteur Hans Nijenhuis. “Omdat iemand dat tuig van die richel moet halen.” 

Anders staan ze daar voor altijd, aldus Nijenhuis. “Jongens halen in hun jeugd soms rottigheid uit. Zelf was ik negen toen ik stuiterballen bij de HEMA pikte. Ben er ook wel eens voor gepakt.”

Nijenhuis begrijpt dat Rutte zich zo uitliet over Ilgun en zijn vrienden na alles wat ze hebben aangericht in de Zaanse wijk Poelenburg. “We praten ook beslist niet goed wat daar is gebeurd. Ismail schaamt zich er nu zelf ook voor.”

Ilgun heeft volgens de krantenbaas ‘een bijzonder talent’. “En deze documentaire is interessante journalistiek. In 20 minuten krijgen we een rondleiding door een wijk zoals we die zelf niet snel zouden zien, al is het maar omdat de aanwezigheid van een ‘gewone’ journalist de situatie zou veranderen.”

Hij is gek van filmen, maar begon zijn carrière met een misstap. Hij wil dat nu rechtzetten. Hoe moet dat als niemand hem een tweede kans geeft?

Een interview met de treitervlogger kunt u lezen op de AD-site.

Foto: VARA
30 Reacties op “Treitervlogger Ismail Ilgun wordt AD-journalist”


 1. Jeroen

  Hij heeft inderdaad een enorm talent – erg irritant zijn –

 2. Bep

  Beloning voor slecht gedrag? Zoek liever een allochtoon die zich altijd distantieerde van zijn criminele vriendjes, geef hem die baan, hij verdient het meer.Het is maar hoe je denkt! Ilgun is een sukkel.

 3. Annoniemus

  Hoe is het mogelijk dat zo’n ploert die aan alles wat Nederlands is een schijthekel heeft , een baan krijgt bij AD .
  Ik zeg ………..abonnementen opzeggen !!!!!

 4. berthe2

  Hij heeft er in ieder geval een goede neus voor!

 5. Wolf

  Hij steekt de NEUS wel overal in.

 6. Brenda

  Wat kijkt deze flapoor toch oerdom uit zijn slaap doppen. Dat gaat AD onverbiddelijk heel heel veel klantjes kosten, waaronder WIJ en meer in onze straat per vandaag al.

 7. JasperV

  “Jongens halen wel eens rottigheid uit”. Ilgun haalde geen rottigheid uit, hij was gewoon buitengewoon onbeschoft. En dat moet kennelijk beloond worden volgen het AD. Ilgun schaamt zich er nu voor, heeft hij dan als eens excuses aangeboden?

 8. Oe'etdatogokkoawea

  Ach , bij de Geenstijl hadden ze een dennis honing een paar maanden lang tot hij er ook niet meer tegen kon en iedereen massaal tekeer ging tegen die bekeerde islamiet. Hij is ook met zijn staartje tussen de pootjes vertrokken en dat gebeurt ook met deze crimineel.

 9. m

  Dus….. misdaad loont!

 10. Niels

  Sommige mensen hier zijn 1000x erger dan Ismail. Al die haatreacties op iedereen! Wees eens een keer lief.!

 11. Nelis

  @Niels: zeg dat tegen Ismael, die doodleuk een raadslid bedreigde en de buurt onveilig maakte. Dan vallen die reacties hier nog wel mee.

 12. Opaultje

  niet te ge-lo-ven!! Maar die Nijenhuis komt dan ook van dat krantje van die laffe bange Vlaming vdM..NRC ofwel het Allochtonenlikkertje….

 13. Paut Pielusma

  Misdaad loont nog steeds in Nederland.

 14. achtmet

  dit misselijk makende mannetje wordt gewoon beloond .Och een ding scheelt ,als zogenaamde verslaggever komt hij zeker weten iemand tegen die hem ook niet zo leuk vind (netjes verwoord)Als hij verstandig is trekt hij zijn hardloop schoenen aan,want rennen kan hij als een haas !
  En het Ad ? LANDVERRADERS .

 15. Bart M.

  Het politiek correcte AD probeert zich te handhaven met meer bijdragen van onze super sympatieke moslim medenederlanders.

 16. Karel

  Dit soort tuig een podium geven moet beloond worden.
  Denk aan administratieve verlichting voor deze krant met je abonnement op te zeggen.

 17. Janko koens

  Hij maakte een misstap??? Beste domme Hans, kunt u wel tellen? Waren er echt wel meer hoor.
  Nou ik weet het wel, koop nooit meer de AD.

 18. achtmet

  AD weg ermee , spoel die tuigkrant door de plee .

 19. anonymous

  Als ik een AD abonnement had zou ik per direkt opzeggen.

 20. JeroenePoen

  AD begint steeds meer een sensatie krant te worden.

 21. Frank

  AD is ook een rioolkrant past deze VVD parel goed tussen.

 22. Aardbei

  Dit is echt de omgekeerde wereld. Jongeren die hebben gestudeerd moeten zich rot zoeken en deze gek krijgt het in de schoot geworpen omdat hij zich niet kan gedragen en een beetje rondzwerft!

 23. Frank

  Het lijkt mij trouwens leuk om de moeder van de hoofdredacteur van het AD keihard eens van haar fiets te trappen en dan filmen met wat parels om mij heen, waanzinnig goed toch. Het AD moet massaal worden geboycot. Wat een vreselik mensen zeg.

 24. Annoniemus

  @Niels …..drop dead !!!

 25. Tsicsar

  NEEEEE weer een toneel voor dit stuk onbenul.
  geef die gast geen enkele vorm van naandacht meer. hij is een heel slecht voorbeeld voor iedereen. weg met die gast

 26. Jessica

  Oke mijn abo op het AD zeg ik per direct op! jongeren die talent hebben zitten werkeloos thuis en dit uitschot wat mensen van de fiets trapt komt het ff aanwaaien.. totaal geen klasse en ordinair… omgekeerde wereld dit

 27. Haha

  Die gast is gewoon onderdeel van mensen opstraat.

 28. mrknowitall

  Dan is het AD toch nog linkser dan ik dacht, door hem nu een podium te geven….

 29. Aries

  Misdaad loont! Heb vandaag gelijk mij abo opgezegd! Wat een oen is die Hans Nijenhuis! En ik zit zeker niet op nog een brief van hem te wachten!! Weg met die Ismael en Hans Nijenhuis, dan overweeg ik wel weer een abo te nemen!!!

 30. S Mordaunt

  Wolf man, noem je jezelf nu Achtmet? Gekker en kwinkslageriger moet t niet worden vriend…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.