Telegraaf pakt op voorpagina groot uit met VNDG

Geplaatst op Wed 19 Apr 2017 om 10:41

De Telegraaf prijst zijn nieuwe videoplatform Telegraaf VNDG, dat op 1 mei van start gaat, vandaag groots aan op de voorpagina van de krant. ‘Vandaag begint tv van morgen’, is het hoofdnieuws op de eerste pagina. Dat is te lezen in de kiosk. Pagina zes en zeven zijn volledig ingeruimd voor Telegraaf VNDG. De ambitie die wordt uitgesproken is groot. “Uiteindelijk willen wij de meeste online videotitels aanbieden van Nederland“, zegt Mandy van der Wal, directeur online video bij TMG.

Telegraaf VNDG biedt elke dag nieuwe video’s op het gebied van nieuws, sport en entertainment. Zo gaat Monique Smit de kijker meenemen in bijzondere huizen en brengt John van den Heuvel misdaadprogramma’s. Ook komt er een eigen dramaserie.

Alle programma’s op Telegraaf VNDG duren maximaal zeven minuten, net zoals bij bijvoorbeeld LINDA.tv. “Omdat mensen online vooral snel bijgepraat willen worden, ze ’snacken’”, zegt Van der Wal.

Marktonderzoeker Tim Poulus van Telecompaper zegt in de krant dat hij Telegraaf VNDG niet als een aanval op bijvoorbeeld RTL of SBS ziet, maar meer als het nemen van een voorsprong op concurrerende nieuwssites als NU.nl.

Poulus: “De randvoorwaarden voor video zijn in Nederland goed geregeld. We hebben snel internet en iedereen heeft een smartphone. Dus waarom zou Telegraaf VNDG niet kansrijk zijn?

Foto: TMG
6 Reacties op “Telegraaf pakt op voorpagina groot uit met VNDG”


 1. Arnoud Tempelman

  Dat zou samen met Apple uitgerold worden. Is het plannetje van John de Mol, met een jaar vertraging. Apple wilde niet in zee gaan met één mediapartner.

 2. Krezus Jistus

  Het is te weinig en te laat

 3. X

  Onze kleine linkse splinterpartijen willen hier Kamervragen over stellen of dit wel mag. Zo rijdt de Telegraaf onze geliefde NPO in de wielen en dat willen we niet.

 4. Otto Groeneveld

  Wat heeft Telegraaf in godsnaam te bieden?.. Achterlijk gekleurd nieuws, gemanipuleerde klere onzin. Kan je nog zoveel mogelijke technische zogenaamde hoogstandjes verzinnen voorlopig is de Telegraaf ruim ontmaskert als achterbaks wegkijkend Gutmensch-krantje net als VK en NRC en AD. Dus heel die Telegraaf is geen gram stront waard.

 5. MediaPrak

  Waar is Jan Uriot???

 6. Emile Edwards

  Een digitaal spasme van een mastodont, die een online inhaalslag probeert te maken om haar papieren abonnees te behouden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.