Telegraaf pakt op voorpagina groot uit met VNDG

De Telegraaf prijst zijn nieuwe videoplatform Telegraaf VNDG, dat op 1 mei van start gaat, vandaag groots aan op de voorpagina van de krant. ‘Vandaag begint tv van morgen’, is het hoofdnieuws op de eerste pagina. Dat is te lezen in de kiosk. Pagina zes en zeven zijn volledig ingeruimd voor Telegraaf VNDG. De ambitie die wordt uitgesproken is groot. “Uiteindelijk willen wij de meeste online videotitels aanbieden van Nederland“, zegt Mandy van der Wal, directeur online video bij TMG.

Telegraaf VNDG biedt elke dag nieuwe video’s op het gebied van nieuws, sport en entertainment. Zo gaat Monique Smit de kijker meenemen in bijzondere huizen en brengt John van den Heuvel misdaadprogramma’s. Ook komt er een eigen dramaserie.

Alle programma’s op Telegraaf VNDG duren maximaal zeven minuten, net zoals bij bijvoorbeeld LINDA.tv. “Omdat mensen online vooral snel bijgepraat willen worden, ze ’snacken’”, zegt Van der Wal.

Marktonderzoeker Tim Poulus van Telecompaper zegt in de krant dat hij Telegraaf VNDG niet als een aanval op bijvoorbeeld RTL of SBS ziet, maar meer als het nemen van een voorsprong op concurrerende nieuwssites als NU.nl.

Poulus: “De randvoorwaarden voor video zijn in Nederland goed geregeld. We hebben snel internet en iedereen heeft een smartphone. Dus waarom zou Telegraaf VNDG niet kansrijk zijn?

Foto: TMG

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen