‘Straks krijgt Sky Radio ook dj’s tijdens avondspits’

De liefhebber van het Sky Radio-format met nonstop-muziek kan straks extra bedrogen uitkomen. Als de ochtendshow met Mattie & Wietze goed gaat scoren, zal er nóg meer gepraat komen. Dat zegt Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum in een column bij Adformatie. Het AD meldde dinsdag dat de kogel door de kerk is en Mattie & Wietze verhuizen van de ochtend van Qmusic naar de ochtend van Sky Radio. Voor Sky, dat nu géén dj’s heeft, is dat een vrij behoorlijke formatwijziging.

Bronkhorst ziet een ‘strategische keuze’ achter de komst van Mattie & Wietze. “Als de gepresenteerde ochtendshow op Sky Radio een succes wordt, kun je er op wachten dat we binnen afzienbare tijd ook een gepresenteerde avondshow op deze zender krijgen.

Sky Radio behoort sinds kort samen met Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica tot Talpa Radio. Met het binnenhalen van Mattie & Wietze hoopt Talpa Radio concurrent Qmusic flink te verzwakken.

Maar er zit ook toekomstdenken achter de overstap, aldus Bronkhorst. Talpa Radio is zich mogelijk langzaam aan het voorbereiden op het moment dat Edwin Evers afscheid neemt bij 538, denkt hij.

Dan heeft Talpa Radio een aantal van de belangrijkste ‘poppetjes’ in radioland onder contract en kan dus het grote geschuif beginnen“, besluit hij zijn column.

Het nieuws is nog niet officieel bevestigd.

Foto: VARA

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen