RTL Nederland haalt financieel directeur weg bij KPN

Vivienne de Leeuw (42) is de nieuwe financieel directeur van RTL Nederland. Ze volgt per 1 mei de vertrokken Patrick Olde Scholtenhuis op. Dat heeft RTL vandaag laten weten. De Leeuw is afkomstig van KPN, waar zij dezelfde functie vervulde. “De transformatie die RTL doormaakt op de consumentenmarkt is een van de redenen dat ik voor deze baan heb gekozen. Ik ben ervan overtuigd dat het meer consumentgericht maken van RTL nieuwe kansen zal creëren“, zegt ze.

Ze vervolgt: “Als CFO wil ik vooral een sparring partner zijn die met strategische en brede financiële kennis helpt om deze kansen te verzilveren in een veranderende markt.

Bert Habets, de algemeen directeur van RTL Nederland, zegt: “Vivienne is een CFO plus. Zij heeft zich in haar carrière ontwikkeld als een strategische business partner met ruime ervaring in onder andere M&A, Investor Relations en Consumer Intelligence. Kennis en ervaring die nodig zijn in een bedrijf als RTL dat in een snel veranderende markt opereert.”

Haar ondernemersbloed en ervaring met complexe strategische vraagstukken heeft de definitieve doorslag gegeven om haar toe te voegen aan ons directieteam.

De andere directieleden van RTL zijn operationaal directeur Sven Sauvé, contentdirecteur Matthias Scholten en commercieel directeur Ton Rozestraten.

De komende maanden zullen nog enkele directie benoemingen plaatsvinden op het gebied van tech en consumer“, aldus RTL.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen