RTL en SBS vanavond met live gestreamde reclames

De reclameblokken van RTL en SBS zijn vanavond anders dan anders. Enkele reclames zullen namelijk live worden gestreamd door via het 4G-netwerk van T-Mobile. Dat heeft de telecomaanbieder laten weten. Het is volgens T-Mobile een unicum op de Nederlandse televisie. Er zijn niet één of twee live-momenten, maar er komen maar liefst elf commercials op de buis. Deze worden geregisseerd door Johan Kramer. “Ik kijk enorm uit naar vanavond!“, zo laat hij weten.

De provider wil hiermee uiteraard aantonen dat zijn netwerk excellent is. “Het mooie van deze campagne is dat je niet alleen voor het eerst live commercials op de Nederlandse televisie brengt, maar ook dat het product dat je promoot, direct de bewijslast vormt“, zegt Kramer.

Voor de regisseur is het een ‘fantastisch project wat zelfs voor mij als doorgewinterde reclamemaker echt heel bijzonder is om te mogen doen’. “Dat zit in een combinatie van de rush van live televisie maken, een goede reclame neerzetten, maar ook het plezier van internetfilmpjes naar televisie brengen. Bovendien is het nog niet eerder vertoond in Nederland.”

Er wordt gewerkt met verschillende scenario’s, die de makers centraal vanuit Hilversum regisseren en direct live op de Nederlandse televisie streamen. “Dat doen we in totaal elf keer.”

Randy van Essen, marketingdirecteur bij T-Mobile, zegt: “Vandaag zijn we – net als vorig jaar – uitgeroepen tot het best geteste netwerk van Nederland. Dit is voor ons, maar vooral voor onze klanten de bevestiging dat we een ijzersterk netwerk hebben. We zijn daarom op het idee gekomen om onszelf uit te dagen om op een creatieve en gedurfde manier ons netwerk in te zetten als bewijs in de communicatie over ons netwerk.”

We kunnen heel hard roepen dat T-Mobile hét Unlimited netwerk heeft, maar geloofwaardiger is het om het gewoon te laten zien. Het is een uitdaging want met live tv kan er van alles misgaan, maar we vertrouwen erop dat we via ons Unlimited-netwerk, grappige, maar bovenal goed gemaakte reclamespots uit gaan zenden.”

De reclames zijn op de volgende tijdstippen te zien:

18.08 uur tussen RTL Nieuws en Editie NL
18.22 uur tussen Shownieuws en Beschuldigd
19.25 uur tussen RTL Boulevard en RTL Nieuws
19.48 uur tussen RTL Nieuws en RTL Weer
20.10 uur tijdens Goede Tijden Slechte Tijden
20.40 uur tijdens Schalke 04 – Ajax
21.40 uur tijdens Schalke 04 – Ajax
22.10 uur tijdens Beste Kijkers
22.25 uur tussen Wat Vindt Nederland? en Hart van Nederland
22.40 uur tijdens RTL Late Night
23.17 uur tijdens Shownieuws

Eén van de reclames duurt niet dertig, maar zestig seconden, namelijk die tussen het RTL Nieuws en RTL Weer in gepland staat.

Foto: T-Mobile

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen