Rik sluit niet uit dat 5 Golden Rings naar Winston gaat

Rik van de Westelaken denkt dat het goed mogelijk is dat het tweede seizoen van zijn quizshow 5 Golden Rings straks wordt gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz. Dat heeft hij gezegd op Radio 2. Van de Westelaken gaf eerder aan niet zeker te weten of hij wel tijd heeft voor een tweede serie afleveringen en niet veel later gaf Gerschtanowitz aan dat het programma prima bij hem zou passen. “Het zou zomaar kunnen dat ik niet kan en ze hem vragen. Dat kan wel“, zegt hij nu.

Als het lukt, gaat Van de Westelaken graag verder als quizmaster. “Ik zou het leuk vinden, maar het moet een beetje in mijn schema passen. Ik weet gewoon niet hoe mijn jaar eruit gaat zien. Ik heb nu een heel druk jaar met Peking Express, 5 Golden Rings en mijn eigen reportageprogramma. Dat is nogal wat.

Hij heeft niet het gevoel dat Gerschtanowitz op zijn programma aast. “Winston heeft iets anders gezegd. Hij heeft gezegd: ‘Het is best een leuk programma, het zou inderdaad best bij me passen, maar het is het programma van Rik.’ Dat heeft hij gezegd. Het is altijd iets genuanceerder dan het lijkt.

Maandag werd bekend dat Talpa de volledige eigenaar wordt van SBS. Of hij nu denkt onderdeel te worden van een grote showzender? “Ik geloof dat hij wel weet wat bij mij past en dat een showtrap en veren niet per se het eerst is waar ik aan denk. Ik heb natuurlijk met hem gewerkt bij 5 Golden Rings. Dat was super leuk om te doen en er was gelukkig geen grote showtrap. Ik was mezelf die een quiz mocht presenteren.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen