Rappers Achter De Tralies kijkcijferflop: 64.000 kijkers

De nieuwe RTL 5-avond met de soap van de Roelvink-broertjes en de realityserie met rappers is dinsdagavond met weinig succes van start gegaan. Over de hele avond gezien was RTL 5 de op een na minst bekeken top-tienzender van de avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vooral Rappers Achter De Tralies was om half tien een drama. Het programma met Ronnie Flex, Willie Wartaal, Mr Polska en Bokoesam scoorde slechts 64.000 kijkers en 1,1 procent marktaandeel.

De Roelvinkjes: Dave en Donny doen zaken deed het iets beter. Daar keken 200.000 mensen (3,4 procent) naar.

Het is te prijzen dat RTL 5 investeert in Nederlandse content, maar het is wel pijnlijk dat zusterzender RTL 7 op hetzelfde moment veel meer kijkers trok met een filmherhaling: Commando uit 1985 was goed voor 310.000 kijkers (5,3 procent). Familiezender RTL 4 deed dinsdag wél goede zaken met zijn nieuwe Nederlandse dinsdagavond.

Voorafgaand aan de nieuwe prime-time-programma’s van RTL 5 bleef ook de nieuwe vooravondshow Topchef Academy weinig bekeken. Daar keken ditmaal 141.000 mensen (2,7 procent) naar.

Het succesvolste RTL 5-programma is momenteel de Amerikaanse dramaserie The Blacklist. Daar keken afgelopen maandag 499.000 kijkers (7,9 procent) naar.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen