Radio Veronica werkt samen met tv-broer na Talpa-deal

Radio Veronica haalt de banden aan met zijn tv-broer Veronica nu beide media tot de portefeuille van John de Mol behoren. Ze komen gezamenlijk in actie voor de Veronica Meimaand Filmmaand. Dat heeft SBS laten weten. De Mol fuseerde zijn zenders Radio 538 en Radio 10 vorig jaar met Sky-zenders Sky Radio en Radio Veronica. Samen behoren ze nu tot Talpa Radio, dat voor 77 procent in handen is van De Mol. Dit jaar wordt hij bovendien volledig eigenaar van de tv-zenders van SBS.

Het leidt tot een nauwere samenwerking tussen de mediamerken, te beginnen met de Meimaand Filmmaand. Al sinds jaar en dag zendt Veronica volop films uit in de maand mei, waaronder meerdere premières. Zo gaan volgende maand onder meer Taken 3 en Nightcrawler in tv-première bij de zender.

Radio Veronica laat in mei de kracht van muziek in films horen. Van maandag 15 tot en met vrijdag 26 mei speelt het radiostation elke werkdag een speciale filmquiz, waarin geraden moet worden uit welke film een bekende hit of quote afkomstig is.

Luisteraars maken hiermee kans op onder andere kaarten voor de Veronica Meimaand Filmmaand screening van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Daarnaast zendt Radio Veronica in mei promo’s uit die verwijzen naar de films die op Veronica TV te zien zijn.

Ook Veronica Magazine, dat nu nog tot SBS behoort maar straks tot Sanoma (nadat De Mol Sanoma heeft uitgekocht bij SBS), doet mee. Het blad heeft in mei vier specials gepland met verschillende filmartikelen, -dossiers en BN’ers die als filmkarakters worden afgebeeld.

Pathé is dit jaar de sponsor van de Veronica Meimaand Filmmaand.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen