‘Qmusic gaat counteren met een grote naam’

Qmusic gaat ongetwijfeld proberen om een grote naam binnen te halen voor de ochtendshow nu de overstap van Mattie & Wietze naar Sky Radio in kannen en kruiken lijkt. Dat zeggen deskundigen op het gebied van radio vandaag in het AD. Het vertrek van Mattie & Wietze is een behoorlijke aderlating voor Qmusic, aangezien zij dé gezichten van de zender zijn. “Q heeft miljoenen in die jongens gestoken. Je ziet ze steeds overal in bushokjes opduiken“, zegt radiokenner Arjan Snijders.

Snijders, de initiator van het jaarlijkse RadioRing Gala, denkt dat het tot wel een jaar kan duren voordat Qmusic hier financieel en cijfermatig bovenop komt. Hij verwacht dat de zender op zoek gaat naar een grote naam. “Omdat ze dan sneller kunnen counteren na zo’n enorm verlies.

Tot nu toe werkte Qmusic vooral met fris talent, maar voor de ochtend is volgens Snijders een grote naam nodig. “Binnen de eigen gelederen vinden ze zo’n grote naam niet. Misschien gaan ze wel voor een bekende tv-held.

Teun Boekee van mediabureau One4Media spreekt ook van een ‘pijnlijke aderlating’. “Wil je op die plek een nieuw duo, dan moet je ze de tijd geven om te groeien en die tijd is er eigenlijk niet. Misschien moeten ze iemand ergens weghalen, zoals een Rob van Someren van Radio 10 bijvoorbeeld.

Het AD-artikel Sky gooit het roer om voor Mattie en Wietze kunt u lezen via Blendle.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen