‘Qmusic gaat counteren met een grote naam’

Geplaatst op Wed 19 Apr 2017 om 9:50

Qmusic gaat ongetwijfeld proberen om een grote naam binnen te halen voor de ochtendshow nu de overstap van Mattie & Wietze naar Sky Radio in kannen en kruiken lijkt. Dat zeggen deskundigen op het gebied van radio vandaag in het AD. Het vertrek van Mattie & Wietze is een behoorlijke aderlating voor Qmusic, aangezien zij dé gezichten van de zender zijn. “Q heeft miljoenen in die jongens gestoken. Je ziet ze steeds overal in bushokjes opduiken“, zegt radiokenner Arjan Snijders.

Snijders, de initiator van het jaarlijkse RadioRing Gala, denkt dat het tot wel een jaar kan duren voordat Qmusic hier financieel en cijfermatig bovenop komt. Hij verwacht dat de zender op zoek gaat naar een grote naam. “Omdat ze dan sneller kunnen counteren na zo’n enorm verlies.

Tot nu toe werkte Qmusic vooral met fris talent, maar voor de ochtend is volgens Snijders een grote naam nodig. “Binnen de eigen gelederen vinden ze zo’n grote naam niet. Misschien gaan ze wel voor een bekende tv-held.

Teun Boekee van mediabureau One4Media spreekt ook van een ‘pijnlijke aderlating’. “Wil je op die plek een nieuw duo, dan moet je ze de tijd geven om te groeien en die tijd is er eigenlijk niet. Misschien moeten ze iemand ergens weghalen, zoals een Rob van Someren van Radio 10 bijvoorbeeld.

Het AD-artikel Sky gooit het roer om voor Mattie en Wietze kunt u lezen via Blendle.

Foto: Qmusic
34 Reacties op “‘Qmusic gaat counteren met een grote naam’”


 1. Groenig

  Teun Boeke: “Misschien moeten ze iemand ergens weghalen, zoals een Rob van Someren van Radio 10 bijvoorbeeld.”

  Haha, dan begrijp je er echt niks van.

 2. Alex

  Het Q music publiek luistert vooral voor de muziek.
  Als ze daar twee andere jongens neerzetten, heb ik m’n twijfels of de helft überhaupt door heeft dat er twee andere namen zitten.

  Om die reden kunnen ze ook zo veel jong talent een prominente plek geven, zij zijn niet doorslaggevend voor de luistaraar om de radio op Q te zetten.

  Ik verwacht ook dat het effect wat Mattie&Wietze teweeg moeten brengen uitblijft.

 3. Michel

  Er is echt weinig suffer dan Sky Radio. Matige plek om je carrière te begraven.

 4. Stefan

  Barry Paf zoekt nog een nieuwe zender…

 5. Panda

  Het is een leuk duo, maar ga er Sky niet voor aanzetten. Zeker niet als ze dezelfde playlist moeten afwerken die nu non-stop is.

 6. Dennis

  Tegenwoordig denkt men dat de luister en kijkcijfers afhankelijk zijn van wie het brengt in plaats van de inhoud. Kun je nagaan hoe het publiek geminacht wordt.

 7. Tom

  Rick van velthuyzen, Jeroen van inkel of Thorvald de geus.
  Wie gaat het worden?

 8. René

  Rob van Someren, hahahahaha
  Hoe komt ie erbij!

 9. J

  Whahaha, Rob van Someren aanbevelen om de ochtend bij Q Musiic te laten doen… Wat voor een “media-bureau” is dat???

 10. X

  De NPO3FM is de beste zender. die blijft bestaan met behulp van jullie belastinggeld. lekker puh.

 11. X

  Sky radio heet bij ons Saai radio…vreselijke muziek.

 12. mix

  Liefhebbers van Q-Music gaan echt niet ineens de hele dag naar SKY Radio luisteren. Het kan in andere landen misschien prima werken maar dat wil nog niet zeggen dat het hier in Nederland zal aanslaan. Talparadio zal met meer moeten komen op skyradio dan alleen Matti en Wietse. Terugkeer Robert Jensen in de middag bijvoorbeeld. Timur en Ramon herenigen als duo voor in de middag. Deze zouden Q-Music ook binnen kunnen halen voor in de ochtend. Zou een goede zet zijn als vervanging van Matti en Wietse daar.

 13. leon

  De enige die dit nog zou kunnen redden is Gordon!! Die was briljant als invaller voor Evers en had een hilarische ochtendshow bij Noordzee FM! of hij het doet is een tweede…..

 14. mix

  @leon Goedon zou inderdaad ook nog kunnen inderdaad.

 15. X

  @leon en mix
  Gordon was idd hilarisch ik luisterde altijd als ik naar mijn werk reed. Maar zou dit nu nog werken?

 16. Pieter

  Peter rijsenbrij samen met Rene verkerk.

 17. Ron

  Moet het nog allemaal maar zien, lees een hoop indianenverhalen maar het is nog maar afwachten of er maar iets waar is van de geruchten en speculaties die nu worden geplaatst. Ik denk dat Q de mogelijke vervanging van M&W vooral in eigen huis gaan zoeken, en niet gaan ‘shoppen’ bij de concurrent. Dat is hun policy dus waarom zouden ze daar nu vanaf stappen? Denk het niet.

 18. Sjaak

  Toen m en w begonnen waren het ook twee relatief onbekenden

  Ik hoop vooral dat Q inziet dat ze niet een station moeten bouwen op twee DJS maar op de programma’s en een line up van DJS. De afgelopen drie jaar zijn ze volledig de weg kwijt geraakt door alleen nog reclame te maken met mattie en wietze. Daardoor is hun naam ook extreem veel waard geworden: door de marketing budgetten van q. Niet per se omdat ze een heel goed programma maken.

 19. mix

  @X Ik denk dat het met een goed team er om heen best goed kan werken. Zeker omdat er een periode tussen heeft gezeten. Dat geld overigens ook voor Robert Jensen. Die laatste moet het wel weer met het zelfde team doen als voorheen jij de andere zenders. Met de (grove) typetjes die bellen en telefoonterreur met Jan Paparazzi. Beiden worden online nog steeds goed teruggeluisterd.

 20. Groenig

  mix: “Liefhebbers van Q-Music gaan echt niet ineens de hele dag naar SKY Radio luisteren.”

  Dat is ook niet de opzet van Talpa. Op dit moment zijn de cijfers van Sky in de ochtend een stuk lager dan overdag. De Sky-luisteraar zapt dus ‘s morgens naar een andere zender omdat ze blijkbaar meer willen dan alleen non-stop muziek ‘s morgens. Door M&W daar te zetten hopen ze de luisteraar beter vast te houden.

 21. Don

  Het gaat hier volgens mij toch om radio mensuhhhh en niet om 2 circus clowntjes! Tuurlijk kan ik mij vergissen naar deze 2 types kan je de beste zin ter wereld toch geen discOjockeys noemen!

 22. frank

  haha mediakenner en dan met Rob van Someren aankomen….

 23. RJH

  Een paar weken geleden heeft Q al geëxperimenteerd met nieuwe duo’s in de nacht, namelijk Joost & Hila en Mandy & Wim. Qmusic Vlaanderen heeft ook een man/vrouw duo in de ochtend.

  Wim van Helden heeft in het verleden een weekendochtendshow gehad en heeft vaak als vervanger gezeten in de ochtend. Mandy Woelkens heeft jarenlang bij de ochtendshow van Giel gewerkt.

 24. mix

  @Groenig Het gaat niet werken.

 25. René

  Als het maar niet Gordon is want Q music staat bij ons op het werk op. Toen hij bij Noordzee zat stond dat op bij mijn voormalige werkgever, was niet uit te houden. En dan s’middags nog Jensen. Werd gek.

 26. René

  Misschien Giel Beelen. Is het gezeik over zijn belastinggeld-salaris ook afgelopen.

 27. Ron

  Giel Beelen naar Q, dan zal de zender ook muzikaal op de schop moeten. Ik denk ook wel dat dit kan, zeker nu 3 FM meer op de urban/nederhiphop tour gaat heeft Nederland wel behoefte aan een radiozender met een Edge, dus meer gitaren. Het zusterstation in Vlaanderen klinkt ook meer rock dan de Nederlandse variant.

 28. Yoshi

  Giel Beelen, Ruud de Wild en Froukje de Both naar Q

 29. Flappy

  Jeroen van Inkel. Die heeft een waardeloze plek gekregen in de programmering van Veronica en wilde de ochtendshow helemaal niet opgeven. Scoorde bovendien helemaal niet slecht met zijn ochtendshow bij Veronica, dus dikke kans dat hij het wordt.

 30. Bertje

  Misschien treedt Edwin Evers dit jaar al terug en gaan de heren de ochtendshow op 538 doen? Als we toch aan het speculeren zijn?

 31. Flits Bom

  Ouders: “laten we hem Mattie noemen”.

 32. mix

  Ha ha! Flits Bom!

  @Bertje Nee want Edwin Evers gaat niet stoppen heeft hij al aangegeven en als dat wel zo is dan wil hij geen dagelijkse ochtendshow meer.
  @Flappy Jeroen heeft heel veel moeite gedaan om weer bij Veronica terug te komen. Die gaat echt niet nu weer naar Q. Daar past hij eigenlijk ook niet. Toen ook al niet.
  @Ron Niemand wil Giel behalve BNN-VARA op een of andere vreemde manier. Giel weet veel van muziek en had goede onderdelen in zijn show. Alleen was hij als host vervangbaar in zijn eigen format. Dat werd de laatste jaren pijnlijk duidelijk.

 33. Flappy

  @mix: Van Inkel keerde toen terug met de toezegging dat hij de ochtendshow mocht gaan doen. Inmiddels is er een hoop veranderd bij Veronica en zit hij weggedrukt in het weekend. Als hij de kans krijgt om de ochtendshow te doen bij één van de grotere zenders van het land (wat Veronica niet is), dan zal hij dat doen, denk ik.

 34. Henk

  Rob van Someren gaat niet naar Q-Music, dat weet ik zeker. In 2015 zei hij ook al in een interview dat hij bij 538 of 3FM niets te zoeken had. Q heeft ongeveer hetzelfde luisterpubliek, en draait ook vrijwel alleen maar muziek die nu in is. Nee, Rob blijft samen met Sven, Luuk en Dingmans lekker bij Radio 10, waar ze véél betere muziek draaien, en NIET alleen maar die commerciële Zara Larsson-, Ed Sheeran-, The Chainsmokers- of Kensington rotzooi.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.