PvdA oefende tv-debat: Timmermans speelde Wilders

Foto: KROLodewijk Asscher heeft de tv-debatten bij de NOS en RTL uitgebreid voorbereid met zijn collega’s bij de PvdA. Ze hebben de hele opstelling nagebootst. Dat vertelt de politiek leider dit weekend in De Telegraaf. Asscher was tot in de puntjes voorbereid op de belangrijke debatten. “Alle collega’s wilden daar wel bij helpen. Soms was het Jeroen Dijsselbloem, soms was het Martijn van Dam. En Frans Timmermans speelde Geert Wilders. Hij kan het ontzettend goed“, zegt de PvdA’er.

De PvdA-kopstukken kunnen goed toneelspelen. “Ronald Plasterk heeft nog een keer Henk Krol gespeeld. Dat was ook heel leuk.

Bij de verkiezingen is de PvdA volledig gedecimeerd. Had Diederik Samsom, die hij heeft weggejaagd bij de partij, het niet allemaal veel beter gedaan? “We zullen het nooit weten. Ik wilde me inzetten en was bang dat het niet goed ging. Je kunt nu heel lang staren naar het verleden, maar we zullen het nooit weten.

De avond na het laatste NOS-lijsttrekkersdebat werd pijnlijk duidelijk dat de PvdA compleet is weggevaagd. “Toen die exitpoll om negen uur kwam was het een enorme dreun. Ik had dít niet verwacht.

Het Telegraaf-interview Bedeesd terug in de bankjes kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen