Peking Express krijgt negatieve recensie van NRC

Vlak na de terugkeer van Peking Express op Net5 heeft het programma alweer zijn eerste tv-recensie binnen en die is niet mals: tv-recensent Hans Beerekamp is behoorlijk teleurgesteld. Dat is vandaag te lezen in NRC Handelsblad. Beerekamp was vroeger fan van het programma, dus had zich naar eigen zeggen verheugd op de seizoensopener van gisterenavond. “Nee, het valt me niet mee, dat programma dat ik ooit zo verrassend en authentiek vond“, oordeelt de televisiekenner.

De verrassing is er niet meer, meent Beerekamp. “Er is te veel in scène gezet, de deelnemers kunnen me nog nauwelijks boeien en de functie van de presentatie is nogal, eh, marginaal.

Bovendien is de Nederlands-Vlaamse samenwerking onhandig, omdat Nederlanders brutaler zijn en zo altijd veel makkelijker winnen, meent Beerekamp. En tegelijkertijd waren sommige Vlamingen echt niet te verstaan, vindt hij.

Grootste probleem: er zijn inmiddels zo veel geraffineerde reisprogramma’s met een competitie-element, dat deze relatieve oervorm zichzelf enigszins uit de markt heeft geprijsd.

De tv-recensie ‘Peking Express is terug op tv en valt tegen’ kunt u lezen op de website van NRC.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen