Ook EO wil meer online bewegingsruimte van NPO

Geplaatst op Thu 20 Apr 2017 om 10:56

Foto: Bob BronshoffOok EO-directeur Arjan Lock wil dat zijn omroep meer online bewegingsruimte krijgt van de NPO. Dat zegt de omroepbaas in een interview met Spreekbuis. De NPO heeft het beleid om alles zo veel mogelijk binnen het NPO-domein te houden. Lock wil echter heel graag de jonge doelgroep bereiken en die zit voornamelijk búiten het NPO-domein. “De toekomst is online, we willen daar veel in investeren. Helaas houden NPO-regels deze wens nu nog tegen“, zegt de omroepbaas.

De EO wil zijn boodschap niet alleen uitdragen via tv en radio. “Ik wil dat de publieke content die de EO maakt voor zoveel mogelijk verschillende mensen bereikbaar is. Ik zou heel graag, via online, rond geloofsthema’s mensen willen verzamelen die het interessant vinden om hierover na te denken en interactief willen uithoren over meningen.”

Als voorbeeld noemt hij een nieuw programma van Tijs van den Brink. “Hij werkt nu aan een programma over de Islam, waarbij we via Facebook de vraag hebben gesteld wat men vindt van de islam. Dat heeft 14.000 mooie inhoudelijke vragen opgeleverd.”

De online community’s van Nederland Zingt en BEAM zijn al wel erg populair, zegt Lock. Voor een programma als Ik Mis Je ziet hij online nog veel meer mogelijkheden.

Foto: EO
10 Reacties op “Ook EO wil meer online bewegingsruimte van NPO”


 1. Jubbetje

  Kan de EO niet helemaal opgedoekt worden.
  Geloof uitdragen doe je maar in de kerk.

 2. Harmke Harkema

  Ja, mee eens met Mijnheer Lock. Dat is goed voor onze jongeren. Gelukkig is onze EO 1 van de allergrootste Staatsomroepen. Wij gaan mee met de tijd online!!

 3. Harmke Harkema

  @jubbeltje jij moet je mond spoelen met zeep en chloor.

 4. Dootje

  Bij Pauw werd wel over homoseksualiteit , abortus ,familieruzies en creationisme gesproken . Over scheiden bleef het opvallend stil . Waarschijnlijk had Lock het afgedwongen .Vroeger ,paar jaar geleden was er nog een programma over gemaakt, een belangrijk punt , nu werd erover gezwegen .

 5. MediaPrak

  @ Dootje Ook werd er helaas geen aandacht geschonken aan het vehikel SkyHigh. Dé manier van de EO om de omroep CAO te omzeilen.

 6. Flits Bom

  Dit is het type dat in Cambodja wordt opgepakt.

 7. Klaas-Jan

  Die foto…

 8. Ria Roompot

  Grafbek. Met z’n koppen koffie.

 9. Heilig Boontje

  Hahaha, met Filternet heb je niet veel bewegingsruimte als het goed is :)

 10. Jubbetje

  @Harmke Harkema
  Jij bent kennelijk ook van die vrome hap die met god onder de armen loopt?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.