Ook Arjen Lubach dit seizoen in College Tour

Ook Arjen Lubach is komend seizoen te gast in het door Twan Huys gepresenteerde programma College Tour. De opnames vinden plaats in ‘zijn’ stad Groningen. Dat heeft de NTR laten weten. Na de special met Ed Sheeran op NPO 3, gaat het nieuwe seizoen van College Tour morgenavond écht van start op thuiszender NPO 2. Op vrijdag 12 mei zit Lubach in de show. “Met zijn satirische nieuwsshow Zondag met Lubach breekt hij dit jaar definitief door bij een groot publiek“, verklaart de NTR.

Het succes van Lubach gaat NTR zo ver dat zijn programma politieke invloed krijgt. “De ‘Netherlands second’-video, waarin Nederland wordt voorgesteld aan Donald Trump, wordt door ruim zeventig miljoen mensen over hele wereld bekeken. En ook de ‘Kamergotchi’ app wordt een groot succes.”

Lubach debuteerde in 2006 als schrijver met de roman Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend. Daarnaast zat hij twaalf jaar bij theatergezelschap Op Sterk Water, maakte hij filmpjes voor Buro Renkema en Koefnoens Rapservice en won hij in 2012 De Slimste Mens.

Nu ligt de focus op Zondag Met Lubach, waarmee hij in 2016 de Nipkowschijf won.

In de drie weken voorafgaand aan de uitzending met Lubach zijn Christiane Amanpour, Ben Feringa en Ellen Laan te gast. “De laatste gast van dit seizoen wordt binnenkort bekendgemaakt.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen