O’G3NE verlaat Songfestival niet bij overlijden moeder

Geplaatst op Fri 21 Apr 2017 om 11:04

Het zussentrio O’G3NE annuleert hun optreden namens Nederland bij het Eurovisie Songfestival in Kiev niet als hun moeder komt te overlijden. Dat laten ze weten in een interview met het AD. Het Songfestival vindt medio mei plaats in Oekraïne, terwijl hun moeder nog altijd vecht tegen een zeer zeldzame en kwaadaardige vorm van botkanker. “Mama wil absoluut niet dat haar ziekte onze carrière in de weg staat. Dus we blijven ook in het allerergste geval in Kiev.

Hun moeder is te slecht om mee te gaan naar Kiev. “Haar rechterarm en –been zijn verlamd en ook de tongzenuw is door die bestralingen beschadigd geraakt.

Ze blijft onder behandeling. “Wanneer ze bestraald wordt weten we nog niet, maar niet in de Kiev-periode. Gelukkig maar.

Onze moeder gunt ons dit avontuur. En ze weet dat we, waar dan ook, altijd aan haar denken en in geen geval onze carrière boven haar gezondheid plaatsen. Mama vindt het geweldig dat we met ons songfestivallied Lights and Shadows iets positiefs met haar ziekte doen.

Dat past ook bij haar: een hulpvaardige vrouw die zich altijd heeft weggecijferd voor anderen. Die iets negatiefs altijd ombuigt in iets positiefs.

Het Eurovisie Songfestival wordt elk jaar weer door miljoenen Nederlanders bekeken op NPO 1.

Foto: Avrotros
15 Reacties op “O’G3NE verlaat Songfestival niet bij overlijden moeder”


 1. Andreas

  Spijtig om te lezen dat het zo slecht gaat met hun moeder. Maar waarom dan juist dit jaar dan meedoen aan het songfestival? De AVROTROS kiest intern, dus ze hadden ook kunnen zeggen: Graag, maar wel in 2018.

 2. PAUL

  Dit is natuurlijk het allermooiste platform dat je een dierbare kan geven. Maar volgens mij zit hun moeder gewoon glunderend van trots voor de buis.

 3. Marc E. Putto

  Zo zonde van dit briljante groepje. Waarom leent men zich voor een ordinair songfestival waar ze helaas in de middenmoot terecht zullen verzanden.
  Perfect zijn ze in het zingen van andermans nummers. Dit USP moet dan ook niet verlaten worden dunkt me. Wereldwijd kan dit concept faam en roem gaan opleveren.

 4. moederliefde

  Dit slaat werkelijk alles, dat de meiden dit uberhaupt maar overwegen om te doen, blijf toch thuis, als het met jullie moeder werkelijk zo slecht gaat moeten jullie je schamen om een liedje aan haar op te dragen en als het echt mis gaat niet eens het fatsoen hebben om er bij te kunnen zijn
  Wat een egoistische meiden, maar ik denk dat ze gewoon naar huis komen omdat hun totaal ongeschikte liedje toch niet doorgaat naar de finale
  Bah, wat een misselijkmakende meiden, maar ja, alles voor de publiciteit, aan de ene kant aandachttrekkerij voor hun zieke moeder, maar als het erop aan komt niet eens de moeite nemen om naar huis te komen
  Walgelijke meiden, hoop ook van harte dat ze compleet tenonder gaan op het geldverslindende liedjesfeestje

 5. Sebas

  Wat ik nu ga zeggen klinkt echt heel slecht, maar moest hun moeder in de week voorafgaand aan het songfestival komen te overlijden, zou dat hun ranking zeer ten goede komen. Vooral vanwege de boodschap van het nummer. Laten we het hopen van niet natuurlijk en dat ze het verhaal van hun moeder op een positieve manier in hun performance kunnen verwerken.

 6. egoistische trutjes

  Nu laten de meiden hun ware aard zijn, mocht moeder te komen over(lijk)den, dan kunnen ze er meteen een uitvaartliedje achteraan zingen,hier is maar een woord voor MISSELIJKMAKEND, DAAR GA JE TOCH VAN OVER JE NEK
  Tuurlijk zeggen dat mama het zo zou willen, maar het komt ze wel verrekte goed zo
  BAH,BAH, BAH

 7. Sandert

  De Oekraïense organisatie gaat Nederland echt niet laten winnen na ons Oekraïne-referendum! Ze zullen er alles aan doen om Nederland zo weinig mogelijk punten te laten krijgen!

  Trouwens, is het niet een beetje dubbel dat de zusjes straks gezellig in een land staan te zingen waar zoveel landgenoten nog niet zo lang geleden zijn omgekomen? Gaat de Nederlandse delegatie daar nog iets mee doen?

 8. anonymous

  Ze kunnen beter thuisblijven, er had iemand anders in hun
  plaats kunnen gaan.

 9. Sjoukefia Oosthavenkercken

  De kijkcijfers zullen sowieso tegenvallen, omdat Ajax speelt tijdens het optreden van O’g3ne.

 10. robbie

  Dit is de wens van een moeder ,ik hoop dat ze het kan meemaken.

 11. Mark

  Ik zou er toch niks van zeggen tegen Ogene op de dag van de finale, mocht het misgaan. Anders verpesten ze het optreden. Was bij de vuurwerkramp ook zo, toen zei men ook niets tegen Linda Wagenmakers.

 12. Mark

  Als Ajax van 4 mei naar 3 mei wordt verplaatst, kunnen ze daar bij Lyon ook niet een oogje toeknijpen en 11 mei naar 10 mei verplaatsen, i.v.m. ESF. Denk dat ze dat in Frankrijk ook wel fijn vinden qua kijkcijfers.

  Sws gaat Ajax op 11 mei de 2,5 miljoen aantikken. ESF zou met OG3NE met gemak de 3 miljoen kunnen halen, vrees nu een miljoen minder. Sws kunnen zowel RTL 4 als SBS 6 wel inpakken. RTL 4 zal wel weer met herhalingen komen zoals vorige week tijdens The Passion. SBS 6 kan ook net zo goed een film uitzenden i.p.v. Zullen we een spelletje doen? & De wereld rond met 80-jarigen. Ik zou de première van beide programma’s een week opschuiven, want dat worden dramatische kijkcijfers.

 13. Klaas-Jan

  @moederliefde

  Weet je wat pas misselijk is? Dat jij jezelf belangrijker vindt dan de wensen van hun eigen moeder. Die wil dat haar kinderen hoe dan ook naar Kiev gaan. Maar nee hoor, jij hebt geen boodschap aan de wens van een doodzieke vrouw. Ze moeten thuisblijven omdat jij dat wil!

 14. Tsicsar

  @Moederliefde GA WEG !!! je hebt geen idee
  @klaas-jan Helemaal mee eens !

 15. Roos van de Boom

  Als de dametjes er maar geen spijt van gaan krijgen als mama toch ineens komt te overlijden, afscheid nemen kun je echt maar 1 keer doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.