NTR wilde helemaal niet stoppen met 5 Jaar Later

Als het aan omroep NTR had gelegen, bleef het Jeroen Pauw-programma 5 Jaar Later ook de komende jaren gewoon te zien op NPO 1. “De beslissing om met 5 jaar later te stoppen, lag niet bij de NTR, maar bij de NPO“, zo laat een woordvoerder van de omroep weten. Het nieuws over de verhuizing van 5 Jaar Later van NPO 1 naar RTL 4 kwam maandagavond behoorlijk onverwacht. 5 Jaar Later is al jaren een gewaardeerde vaste waarde in de programmering van NPO 1 rond de feestdagen.

5 Jaar Later werd steevast ingezet tijdens de nieuwsluwe feestdagen. Op die dagen zenden de live-talkshows Pauw en Jinek namelijk niet uit, waardoor er ruimte is voor een alternatief programma op de late avond.

Dat is nu echter voorbij. Tv-directeur Frans Klein van de NPO heeft aan De Telegraaf laten weten dat hij zin heeft in iets anders. “Na zoveel seizoenen is het nu tijd voor iets nieuws.

De beslissing van Klein is niet in het belang van de kijker. Die keek nog altijd graag naar 5 Jaar Later.

Het programma verhuist nu naar RTL 4, waar de presentatie in handen komt van Beau van Erven Dorens. En daar zitten de vaste kijkers nou niet bepaald om te springen. “5 jaar later, het mooie programma en format van Jeroen Pauw gaat gepresenteerd worden door Beau. Sorry. Ik haak af dan, vrees ik“, zegt Phaedra Werkhoven, co-chef van LINDA., bijvoorbeeld op Twitter.

Foto: NTR

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen