‘Marianne Zwagerman is echt een vreselijk mens’

Foto: RVDHet is onbegrijpelijk dat mediakenner Marianne Zwagerman zo vaak wordt uitgenodigd door radio- en tv-programma’s. Dat vindt musicalster Jon van Eerd, zegt hij vandaag in het AD. Zwagerman, die aan de wieg stond van omroepen WNL en PowNed, moet volgens Van Eerd ‘met pek en veren het land uit’. “Zo ongenuanceerd als zij uit de hoek kan komen, ken ik niemand. Ze is er altijd op uit om mensen uit de tent te lokken. Het is allemaal schreeuwerij wat eruit komt.”

Zoiets moet je niet in je programma willen hebben, vindt Van Eerd. “Echt een vreselijk mens vind ik dat. Onbegrijpelijk dat zij steeds weer wordt teruggevraagd op tv.

Van Eerd houdt meer van mensen als Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam. “Echt een fantastische man, met het hart op de goede plek“, zegt hij. “Hij blijft altijd chic en oprecht en is een integere bestuurder.

Overigens is Van Eerd onmogelijk een verbitterde man te noemen. Gevraagd naar zijn guilty pleasure, zegt hij namelijk: “Een bus slagroom in mijn mond leegspuiten! Dan zit ik met een mond vol zit zoetigheid, heerlijk! Meestal heb ik aan één keer niet genoeg, maar sluip ik nog twee à drie keer terug.

Zwagerman heeft al gereageerd op de uitspraken van de toneelspeler: “Wie is John van Eerd eigenlijk?

Het AD-interview met Jon van Eerd kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen