KRO-NCRV reageert op ophef over ‘dik of zwanger’

De KRO-NCRV reageert op de ophef die is ontstaan over een fragment uit het programma Neem Je Zwemspullen Mee, dat zondagavond te zien was op NPO 3. De omroep staat achter het fragment, omdat het overduidelijk satirisch was. Dat heeft de omroep laten weten. Tijdens de spelshow moest men raden of een vrouw dik of zwanger was. Het leverde veel negatieve reacties op. “De reacties betreffen een scene uit een onderdeel Dik of zwanger? van het satirisch spelprogramma.”

Het onderdeel ‘Dik of zwanger?’ laat zien hoe je de mist in kunt gaan als je iemand op zijn of haar uiterlijk beoordeelt, legt de omroep uit. “In deze ronde komen talloze uiterlijke vooroordelen voorbij, zoals: is hij een crimineel of zakenman?, is hij een Nederlander of een Duitser?, etc. Door het in deze satirische setting te plaatsen is het een manier om allerlei vooroordelen weg te lachen.”

Neem je zwemspullen mee is, net als de KRO-NCRV-programma’s Streetlab en Rundfunk, voortgekomen uit 3LAB, de plek op NPO 3 waar jonge makers mogen experimenteren met programma’s voor een jong publiek. “Het programma was destijds onder de kijkers van NPO 3 populair, ook online. Uit de pilot zijn geen reacties op ‘Dik of zwanger’ gekomen.

Op internet regent het reacties waarom dit programma in godsnaam met publiek geld gemaakt moet worden. Daarover zegt KRO-NCRV: “We zijn een breed mediabedrijf en we maken programma’s voor heel veel doelgroepen. Daarom maken wij programma’s op NPO 1, 2 en 3, voor jong en oud.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen