Kees van der Spek snapt Wie is de Mol niet

Kees van der Spek vindt het lastig om de populaire NPO 1-show Wie is de Mol te volgen. Hij snapt de afleveringen niet. Dat vertelt de tv-ster in de VARAgids. Van der Spek vindt het een gecompliceerd concept. “Ik snap Wie is de Mol? niet. Eentje is de mol en die gaat lopen fucken en de andere kandidaten gaan dan ook fucken zodat de rest denkt dat zij óók de Mol zijn! Onbegrijpelijk. Maar voor alle duidelijkheid: ik zou zo meedoen als ik ervoor gevraagd zou worden“, zo laat hij weten.

Het lijkt hem ‘een prachtavontuur’. Eerder deed hij al mee aan Expeditie Robinson. “Mijn deelname was een droom die uitkwam, maar die werd door een slinkse spelwending in de kiem gesmoord. Daar heb ik nog steeds buikpijn van. Ik was er uit voor ik het wist!

Overigens vindt Van der Spek trage Engelse detectives, zoals Inspector Lynley, ook niet te volgen. “Ik snap het inderdaad vaak niet. Daarom leg ik in mijn eigen programma’s alles ook zo helder en duidelijk uit.

Railaway vindt hij wel goed te volgen. Dat kijkt hij dan ook graag. “Dat is zo lekker, echt top-tv. Heerlijk door zo’n Oostenrijks landschap per trein met in de voiceover informatie over al die bergdorpjes.”

Wat zijn zijn andere tv-favorieten? “Ik hou ook van Andere tijden en De keuringsdienst van waarde.”

Het VARAgids-interview met Kees van der Spek kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen