Joling baalt: ‘Draai je me niet? Bel dan ook niet!’

Gerard Joling vindt het oneerlijk dat hij altijd leuk meewerkt aan radioshows, terwijl de dj’s weigeren om zijn muziek te draaien. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Joling vindt het erg jammer. “Tegenwoordig is het wel steeds moeilijker om je muziek gedraaid te krijgen. Met zestien miljoen verkochte exemplaren verwacht je wel genoeg credits opgebouwd te hebben. De radiozenders bellen je vaak vroeg je bed uit, als er wat aan de hand is, maar je plaat draaien… ho maar.

Het is eenrichtingsverkeer bij de radiomakers, vindt Joling. “Ze willen wel dat je acte de présence geeft om te vertellen hoe het bij de koning en koningin was, maar dan houdt het op. Dan past het weer niet in hun programma om je single te draaien. Dan denk ik: bel mij dan ook niet.”

Toch weet Joling ook zonder de hulp van de grote radiozenders te scoren. “Ik ben heel tevreden met wat ik heb bereikt, daar ben ik blij om.

Doordat hij niet gedraaid wordt, loopt Joling wel wat geld mis. Daar ligt hij niet wakker van. “Geld is voor mij nooit een drijfveer geweest. Daarbij moet je in Nederland wel heel hard werken om een goede boterham te verdienen.

Het Telegraaf-artikel Fans dragen Gerard Joling op handen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen