Joling baalt: ‘Draai je me niet? Bel dan ook niet!’

Geplaatst op Wed 19 Apr 2017 om 10:50

Gerard Joling vindt het oneerlijk dat hij altijd leuk meewerkt aan radioshows, terwijl de dj’s weigeren om zijn muziek te draaien. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Joling vindt het erg jammer. “Tegenwoordig is het wel steeds moeilijker om je muziek gedraaid te krijgen. Met zestien miljoen verkochte exemplaren verwacht je wel genoeg credits opgebouwd te hebben. De radiozenders bellen je vaak vroeg je bed uit, als er wat aan de hand is, maar je plaat draaien… ho maar.

Het is eenrichtingsverkeer bij de radiomakers, vindt Joling. “Ze willen wel dat je acte de présence geeft om te vertellen hoe het bij de koning en koningin was, maar dan houdt het op. Dan past het weer niet in hun programma om je single te draaien. Dan denk ik: bel mij dan ook niet.”

Toch weet Joling ook zonder de hulp van de grote radiozenders te scoren. “Ik ben heel tevreden met wat ik heb bereikt, daar ben ik blij om.

Doordat hij niet gedraaid wordt, loopt Joling wel wat geld mis. Daar ligt hij niet wakker van. “Geld is voor mij nooit een drijfveer geweest. Daarbij moet je in Nederland wel heel hard werken om een goede boterham te verdienen.

Het Telegraaf-artikel Fans dragen Gerard Joling op handen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
26 Reacties op “Joling baalt: ‘Draai je me niet? Bel dan ook niet!’”


 1. Meneer Kaktus

  Komt omdat ze geïnteresseerd zijn in de dorpsgek Joling met z’n PVV-mening. De zanger Joling laat ze koud (en terecht).

 2. Oja

  Joling is al doorgedraaid!

 3. Oldo Stofjas

  Het is mij ook een raadsel waarom die zenders hem bellen.

  Maar iets anders: hoef je in andere landen niet hard te werken als je veel geld wil verdienen?

 4. Jubbetje

  Hij heeft helemaal gelijk. Hij zal wel gek zijn om het programma van een of andere flut dj op te leuken als daar niks tegenover staat.

 5. Walter

  Ik hoor hem wekelijks in het Foute Uur van Q-Music!

 6. PETER

  Had gisteren Meer radio aanstaan dat uitzend in de Haarlemmermeer om eens te kunnen oordelen als oud radio programmamaker. Heb altijd het Nederlands talig repertoire gepromoot en gedraaid in een vast format en er zaten altijd 6 Ned. producties in per uur van allerlei soort 3 Holl. talig en 3 anders talig
  verdeeld tussen de buitenlandse ouwe gouwe en de recente hits
  Maar wat een bagger daar voorbij kwam, daar lusten de honden nog geen brood van , wat een stelletje amateurs ,er zit gewoon geen variatie in de playlijsten
  een grote worsten brij dat voor bij komt, en geen Hollands plaatje
  nu hoef je geen piraten hits te draaien, en dergelijke , maar men boycot gewoon, heel veel goede artiesten ! Waarom doen ze dat toch eigenlijk Die samenstellers weten niet wat de luisteraar wil horen ,draaien alleen wat ze zelf mooi vinden, en dat is de fout bij veel omroepen,
  Ben er sterk voor om het Hollandse repertoire in de breedste zin van het woord
  op de NPO en reg/ lokale radiozenders te verplichten zeker 50 % Nederlands product. JAMMER DAN VOOR DE ADVERTEERDER, maar de luisteraar is nog steeds de baas, en als de muziek niet bevalt ben je ze kwijt!
  Het barst van de regeltjes bij het Com. van de media , en ben je verplicht voor iedereen een radioprogramma te verzorgen iedereen , dus ook voor jazz country
  klassiek , wereld muziek en Hollands talig of andere soorten muziek stijlen
  en dat niet wegstoppen in een uurtje op de avond!
  Als je je niet aan bepaalde regels voldoet ICE, norm bijvoorbeeld , dan kan je een boete krijgen. dat zouden ze ook moeten doen als je te weinig Ned. produkt in de breedste zin van het woord draait !
  Wat het ook zei!! het Holl. product hoort er bij

 7. Alexh

  Als je een goed nummer maakt wordt je echt wel gedraaid….

 8. PETER

  Wat verstaat u onder een goed nummer ?
  en noem eens wat???
  als u alleen de top 40 muziek bedoeld, is dat wel erg mager !

 9. M

  Gerard heeft hier gewoon een punt.

  Dus Gerard, er is maar een remedie, niet meer ingaan op de verzoekjes van de DJ’s. Laat ze lekker in hun eigen sop gaar koken.

 10. Ano Nymous

  Wat een ongelofelijke zeur.
  Zeuren over dat ie niet gedraaid wordt, wat een onzin.
  Zangertjes als Joling hebben zelf een eigen zender waar hij volop gedraaid wordt…

 11. Lambert

  Goed dat Mediacourant nog aandacht besteedt aan dit soort misstanden en op komt voor de slachtoffers.

 12. piet

  Wie wil nou ook kijken en luisteren naar het kattengejank van deze kerel.
  Laat ie eerst maar eens normaal doen.

 13. 43

  Dus hij wordt binnenkort ook niet meer gebeld?

 14. Haha

  Moet je wel wat uitbrengen. Er word bijna geen nl muziek meer gemaakt behalve rap. De meeste andere zijn in het Engels of eerder gemaakte nummers. Eindelijk heeft Blof weer een nummer.

 15. X

  @ Piet .echt wel! Wat een gegil en gejank. Niet te verstaan.

 16. Annoniemus

  Meneertje Joling is weer eens selectief boos , hoe zou het gaan met die mevrouw die hij aangereden heeft met die PC Hooft tractor ??

 17. Mike Klonfag

  Hij heeft gelijk. De dj is zelf niet leuk of gevat genoeg en Joling wel. Is dus wanhopige actie van de programmamaker om zijn of haar kinderachtige flutshow op te leuken. Triest.

 18. Erik van Dijk

  Hard werken om een goede boeterham te verdienen? Laat me niet lachen.
  Hij vraagt € 15.000 voor een half uurtje optreden met een muziek tape.

 19. kampie

  winwin situatie lijkt me

 20. Skeer

  Stelletje lamstralen die overbetaalde zogenaamde bekende Nederlanders…ze verdienen het niet maar krijgen het wel…shame.

 21. Flappy

  Ben het niet met Joling eens. Hij hoeft het allang niet meer van zijn platenverkoop te hebben, maar meer van schnabbels als entertainer, presentator en lolbroek, in het land en op tv. Om daarvoor gevraagd te blijven worden draagt het wel degelijk bij om in een radioshow te reageren: doet hij dat vaak en goed genoeg dan wordt hij geboekt als lollige vent, die ook nog eens kan komen zingen. Wat Joling nu beweert, is te eenzijdig.

 22. Lambert

  Gerard zal denken: wie zeurt krijgt een beurt.

 23. Graaf Volkert

  Pardon?
  Ik hoor dat gekweel van hem nog veel te veel op de radio. Er is zelfs een zender voor die Joling troep. Wat huilt hij nou.
  Mag best nog wat minder op de radio te horen zijn…

 24. Flits Bom

  16 miljoen platen… Dat zal dan wel door zijn management gedaan zijn.
  Ik denk dat de meeste mensen geen 2 hits van deze man kunnen opnoemen maar blijven hangen bij ticket to the tropics.

 25. piet

  Als je een kat op zijn staart trapt jankt nog veel mooier.

 26. Sven L.

  Joling bellen ze natuurlijk omdat de luisteraar hem grappig vindt. Heeft ‘ie zelf ook wel aan bijgedragen met zijn tv-producties.

  Qua radio heeft hij groot gelijk. Ik luister amper nog naar de landelijke zenders omdat de variatie al een jaar of 10/12 ver te zoeken is. Goed alternatief zijn de lokale zenders waar nog ruimte wordt vrijgemaakt voor muziek die misschien niet direct in de hitlijst komt. Maar goed, de grootste groep luisteraars zit in de auto en die blijven zappen tussen Q, 538 en Sky.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.